U sklopu Đačkih ljetnih dana koje je organizirala Gradska knjižnica I.G.Kovačić iz Karlovca, održana je i ovog ljeta edukativna filatelistička radionica od 23.- 24. kolovoza pod vodstvom Marije Kovačić i Lade Grgurević-Škvorc iz HFD Karlovac. Radionici je prisustvovalo deset polaznika od drugog do osmog razreda iz četiri karlovačke osnovne škole. Zbog nejednake starosti, grupa je podjeljena u dva dijela. Polaznici viših razreda izrađivali su izložak pod nazivim Hrvatski izumitelji i izumi a polaznici nižih razreda radili su na izlošku Hrvatska i njeni susjedi. Osim navedenog, veoma radosno prihvatili su se crtanja idejnog riješenja poštanske marke te izradu graničnika za knjige što su uz reklamne dopisnice pošte ponesli kao uspomenu na ovu radionicu. Drugog dana održavanja radionice posjetila nas je gospođa Jelena Penić koja je djeci darovala četiri klasera poništenih poštanskih maraka od kojih su dva odmah našla nove vlasnike a preostala dva pohranjena su u arhivi do nove radionice. Kao i na svakoj radionici, polaznici su dobili potvrdnice za pohađanje iste koje dodjeljuje Gradska knjižnica. HFD Karlovac nagradio je Magdalenu Pamić za najduže pohađanje i veoma aktivan rad sa monografijom izdanom povodom 100. obljetnice HFD Karlovac, Maris Čapin dobila je priručnik Otkrivam poštanske marke autora Ivana Librića, te Nikšu Čapina setom poštanskih maraka na temu sport. Potrebno je naglasiti da Hrvatska pošta, Ured za korporativni marketing i razvoj, već duže vrijeme potpomaže naš trud na popularizaciji filatelije te je donirala potrebiti filatelistički materijal i priručnike na čemu im se zahvaljujemo. Odličnu atmosferu na radionici prezentiramo na dolje izabranim fotografijama a više od toga se može pogledati na službenim stranicama Gradske knjižnice kao i na stranicama našeg Društva. https://www.facebook.com/pg/KnjiznicaKarlovac/posts/?ref=page_internal

Da se upornost nagradi, pokazala je ova radionice koja je iznjedrila uz već četvero mladih filatelista još dvoje, Elu Koller i Frana Krizmanića. Svjesni smo da će u nekom dijelu njihova odrastanja doći do stagnacije u interesu za filateliju, ali vjerujemo da će se opet u nekom razdoblju svog života vratiti hobiju iz mladosti te time pridonijeti nastavku rada društva. Uz gore navedene, na radionici su sa veseljem još sudjelovali Nika i Sara Zagorec, Elena Žabčić, Laura Bosiljevac i Summer Agreš.

Veselimo se novim radionicama! 

Glasonosa56mU novom Glasonoši pročitajte o 5. izložbi čipke u Ozlju na kojoj je nastupio Milko Linec iz FD Maribor, o zlatnoj medalji i izložbi Alpe Jadran 2019 održanoj u Kamniku, o našim novim izdanjim, radionicama i izložbama i još ponešto. Glasonoša je i dalje besplatan i sve ih možete pronaći i pročitati ovdje

131
Povodom održavanja 5. izložbe čipke i spranga u Ozlju HFD Karlovac je u suradnji sa FD Maribor iz Slovenije pripremilo prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu. Autor žiga i omotnice je Milko Linec, filatelista iz Maribora, a ovo je zajedničko izdanje HFD Karlovac i FD Maribor. 5. izložba čipke i spranga održava se u Ozlju, u Zavičajnom muzeju na Starom gradu. U subotu 11.05.19. u 18 sati najavljeno je svečano otvorenje samostalne filatelističke izložbe na kojoj izlaže Milko Linec svoj izložak posvećen čipki na 8 vitrina.
Žig je dostupan samo danas na pošti 47280 Ozalj, dok se omotnica može nabaviti u Društvu kao i putem našeg kontakta.
Više o svim našim izdanjima pogledajte u katalogu.

Antun Tova Stipančić

Povodom 70. obljetnice rođenja Antuna Tove Stipančića HFD Karlovac izdaje prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu.

Antun Tova Stipančić, (Duga Resa, 18. svibnja 1949. - Zagreb, 20. studenoga 1991.), hrvatski stolnotenisač. "zlatna ljevica hrvatskog športa", višegodišnji državni prvak, tri puta europski prvak u parovima, prvak svijeta 1979. godine u igri muških parova te doprvak svijeta 1975. godine u pojedinačnoj konkurenciji. Godine 1975. proglašen za najboljeg športaša Hrvatske. Posebno poznat po dugogodišnjim uspješnim nastupima u paru s Dragutinom Šurbekom.

Žig je dostupan samo danas na pošti 47250 Duga Resa, dok se omotnica može nabaviti u Društvu kao i putem našeg kontakta.
Više o svim našim izdanjima pogledajte u katalogu.

Zlatna medalja HFD Karlovac 300Na nedavno održanoj filatelističkoj izložbi Alpe - Jadran Slovenija 2019 u Kamniku od 28.-31.03.2019. po prvi put smo izložili našu monografiju HFD Karlovac u klasi literature i na naše veliko zadovoljstvo dobili Zlatnu medalju koju su Stevi Kovačiću, kao hrvatskom komesaru i predstavniku našeg Društva, svečano uručili Peter Suhadolc – predsjednik FZS  i Igor Pirc - predsjednik organizacijskog odbora izložbe.
Više o izložbi pročitajte u izvještaju komesara Steve Kovačića.