skup1928.02.2019. Održana je redovna godišnja izborna skupština HFD Karlovac. Na skupštini su pročitana izvješća te su nakon kratke diskusije i usvojena, također je usvojen i plan rada za slijedeću godinu. Istaknuto je kako je 2018. bila jedna od najuspješnijih godina u povijesti Društva. Dostojno je proslavljena 100. obljetnica Društva i obilježena velikom monografijom. Predsjednik Društva Miroslav Krnić je svim članovima još jednom čestitao ovu veliku obljetnicu, zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos u izradi monografije i drugim aktivnostima  u prošloj godini te naglasio da je svatko dao svoj doprinos sukladno svojim mogućnostima i sklonostima. Istaknute su brojne filatelističke radionice za djecu koje su održane te pohvaljeni njeni voditelji. Predsjednik je pozvao sve članove da i dalje budu tako aktivni. U izbornom dijelu data je razrješnica starim tijelim Društva te su predložena nova. Izmjena u tijelima Društva zapravo nema pa će isti ljudi nastaviti voditi Društvo u slijedećem dvogodišnjem mandatu. Na samom kraju skupština je usvojila prijedlog priznanja HFD Karlovac svojim članovima te su ona i podijeljena. Skupština je završila domjenkom.

Glasonosa54mObjavljen je novi broj Glasonoše u kojem pročitajte o proslavi 100. obljetnice Društva, novim izdanjima, filatelisitčkim radionicama. Pročitajte i izvještaj o radu u 2018. godini i nakraju je i poziv na godišnju skupštinu koja će se održati 28.02.18 u 18 sati. Glasonoša je i dalje besplatan i sve ih možete pronaći i pročitati ovdje

z130

Povodom 50. obljetnice Kinološkog društva Duga Resa HFD Karlovac izdaje prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu. Žig će biti u upotrebi 29.01.2019. u pošti 47250 Duga Resa, a omotnica će se moći nabaviti u Društvu.

Kinološko društvo "Duga Resa" osnovano 29.1.1969. na inicijativu Lovačkog saveza općine Duga Resa. Danas se bavi (članovi) uzgojem, školovanjem pasa (lovačkih), takmičenjem, te organiziranjem radnih priredbi (ispite prirođenih osobina, ispite rada u lovištima i gaterima) na lokalnom i državnom nivou. Društvo broji preko 50 članova, a djeluju na teritoriju Karlovačke županije. Jedno je od najstarijih društava koje neprekidno radi u Karlovačkoj županiji. Društvo je članica Hrvatskog kinološkog saveza (odnosno provodi politiku međunarodne kinološke federacije (F.C.I.) čije je sjedište u Belgiji). Surađuje s lovačkim društvom i srodnim kinološkim društvima na području županije i šire.

 

 

Filatelistike radionice u Osnovnoj koli BanijaPočetkom školske godine 2018./19. u kurikulum škole unesen je program radionica na temu filatelije. Do sada su održane dvije radionice u 5. b razredu. Prva radionica imala je temu POŠTANSKE OMOTNICE. Učenici su se upoznali s vrstama omotnica i načinom ispisivanja adresa. Radionici su bile prisutne razrednica profesorica Ana Graša i profesorica socijalna pedagoginja Dijana Grginčić. Druga radionica imala je temu BOŽIĆ. Uvodni dio pripremila je razrednica profesorica Ana Graša i profesorica likovne kulture Petra Juraić - Pavlačić. Zadatak je bio da učenici sami osmisle sadržaj božićne marke poštivajući likovne normative. Prije izrade učenici su pogledali sve hrvatske marke i omotnice prvog dana koje su izdane od 1991. godine do danas. Obje radionice vodila je Lada Grgurević - Škvorc.                      

Još jedna radionica održana je u 3. a razredu. Učenici su na stiroporne kuglice lijepili poništene poštanske marke. Po završetku izrade kuglicama su ukrasili bor u svojoj učionici. Radionici su bile prisutne učiteljica Ivona Bosiljevac i prof. Dijana Grginčić. Voditelji radionice bili su Marija i Stevo Kovačić i Lada Grgurević – Škvorc.

U prosincu je Osnovnoj školi Banija Hrvatska pošta donirala vrijedan poklon, materijal za mnoge buduće radionice i izložbe. Nadamo se da će ovaj poklon biti dobar poticaj za uključenje i ostalih razrednih odjeljenja u filatelističke radionice. 

129
Povodom 100. obljetnice HFD Karlovac Društvo izdaje prigodni poštanski žig, prigodnu poštansku omotnicu, maksimum kartu. Hrvatska pošta izdaje prigodnu dopisnicu. Motiv na omotnici je monografija 100 godina HFD Karlovac 1918.-2018. Autor omotnice i žiga je Dragomir Šuka, autor maksimum karte je Miroslav Krnić. O dopisnici Hrvatske pošte potražite više na ovoj poveznici.
Žig je dostupan samo danas na pošti 47000 Karlovac, dok se omotnica može nabaviti u Društvu kao i putem našeg kontakta.
Više o svim našim izdanjima pogledajte u katalogu.