31.03.2015. U Zagrebu je otvorena filatelistička izložba Croatica 2015. U novouređenom Francuskom paviljonu Studentskog centra pred više od stotinu uzvanika i gostiju izložbu je otvorio veleposlanik Španjolske. Naime uz izložbu promovirana je i poštanska marka, zajedničko izdanje Hrvatske i Španjolske pošte. U vrlo zamornom programu otvaranja riječ su uzimali redom sve odličnici hrvatske i europske filatelije. Svjetle točke svečanosti bile su glazbene i plesne točke. Kako se količina izgovorenih riječi za mikrofonom povećavala tako se broj gledatelja smanjivao.
Na 286 vitrina izloženi su brojni izlošci kako domaćih tako i stranih filatelista, a među njima i naših članova Krešimira Botkovića i Zdravka Kovačića, te naš Glasonoša. Tako su u razredu tradicionalne filatelije, poštanske povijesti, aerofilatelije i cjelina prevladavali izlošci stranih izlagača, dok je za domaće izlagače ostalo mjesta u tematskom razredu i izlošcima mladeži. I kad se zbroje vitrine više je stranih no domaćih izlagača tako da se ova Croatica može slobodno nazvati Eurocratica.

26.03.2015. Redovna godišnja Skupština Društva održati će se u četvrtak, 02.04.2015., u restoranu Ugostiteljske škole, Radićeva 9 sa početkom u 18 sati. Molimo sve članove da se odazovu pozivu. U ovom broju Glasonoše nalazi se poziv kao i svi materijali vezani za Skupštinu uključujući i prijedlog novog Statuta koji je usklađen sa Zakonom o Udrugama.
31.12.2014. Novi broj Glasonoše zaključuje 2014. godinu člancima o izložbama u Karlovcu i Novskoj, te donosi još neke zanimljivosti. Glasonoša je besplatan i možete ga preuzeti u pdf formatu ovdje.
19.12.2014. U emisiji TV4Rijeke Gost dana gost je predsjednik HFD Karlovac Miroslav Krnić. Pogledajte razgovor o filateliji danas u 20:40 i u reprizinim terminima tijekom tjedna.
15.12.2014. Filatelistička izložba pod nazivom U susret Božiću održati će se u Karlovcu, Pastoralni centar Presvetog Srca Isusova (crkva u Novom centru) od 19.-27.12.2014. Na izložbi će izlagati članovi našeg Društva ali i gosti. Otvorenje će biti u petak 19.12.2014. u 19 sati.
30.09.2014. Novi broj Glasonoše posvetili smo godišnjoj Skupštini, ali donosimo i nekoliko zanimljiv članaka o tematskoj filateliji i aukciji marke Britanske Gvajane. Tu su i rezultati odabira najljepših žigova, omotnica i maksimum karte gdje smo i ove godine polučili izvanredne rezultate. Glasonoša je besplatan i možete ga preuzeti u pdf formatu ovdje.
28.02.2014. Članovi HFD “Karlovac” održali su u restoranu “Pod starimi krovovi” svoju redovnu izbornu godišnju skupštinu. Uz goste iz Zagreba tajnika HFS Tihomira Bilandžića i gospodina Berislava Turudiju iz HDOFM sve nazočne je pozdravio predsjednik društva Miroslav Krnić.

Iscrpno izvješće o radu podnio je tajnik HFD-a Stevo Kovačić koji se osvrnuo na aktivnosti članova u prošloj godini. Nastavlja se kontinuitet izlaženja Glasonoše koji je ušao u desetu godinu neprekidnog izlaženja. Društvo je izdalo tri omotnice sa prigodnim žigom i jednu maksimum kartu.

Prigodnom izložbom obilježena je 95. godišnjica društva u Karlovcu, učešće na svečanoj promociji poštanske marke s likom braće Seljan, te na promociji marke sa motivom starog mosta u Tounju. Tijekom godine članovi društva posjetili su druge filateliste i njihove izložbe. Zatim su podnijeli godišnji izvještaj blagajnik, distributer poštanskih maraka, predstavnik Suda časti i nadzornog odbora. Skupština je jednoglasno izglasala povjerenje starom – novom Upravnom odboru i ostalim članovima koji će predstavljati članove HFD Karlovac i ove godine.
Na kraju su članovima podjeljene zahvalnice, diplome i bedževi.

Više o ovome pogledajte na: kaportalu

13.02.2014. Novi broj Glasonoše donosi poziv i materijale za redovitu godišnju izbornu Skupštinu HFD Karlovac, ali i još nekoliko zanimljivih članaka: o održanoj izložbi povodom 95. obljetnice Društva, o mukama po žigovima i olimpjiskim izdanjima poštanskih maraka. Glasonoša je besplatan i možete ga preuzeti u pdf formatu ovdje.

13.02.2014. Temeljem članka 17.stavak 3. Statuta Hrvatskog filatelističkog društva Karlovac, Upravni odbor je na svojoj sjednici održanoj 27.siječnja 2014. godine donio odluku o sazivanju
Izborne Skupštine

Skupština će se održati 27.veljače 2014. godine u prostorijama Ugostiteljske škole, Radićeva ul. sa početkom u 18,00 sati
Za predstojeću skupštinu, predlaže se slijedeći

DNEVNI RED

1. Otvaranje Skupštine, pozdravna riječ predsjednika HFD Karlovac i utvrđivanje dnevnog reda
2. Izbor radnih tijela Skupštine:
a) radnog predsjedništva
b) zapisničara
c) dva ovjerovitelja zapisnika
d) kandidaciona komisija
3. Podnošenje izvještaja Skupštini :
a) izvještaj tajnika o radu Društva u 2013. godini
b) izvještaj blagajnika o financijskom poslovanju u 2013. godini
c) izvješće distributera poštanskih maraka
d) izvješće Nadzornog odbora
e) izvješće Suda časti
4. Rasprave o izvješćima
5. Rasprava i usvajanje Plana rada za 2014 godinu
6. Rasprava i usvajanje Financijskog plana za 2014 godinu
7. Prijedlog za dodjelu priznanja HFS-a i HFD Karlovac
8. Davanje razrješnice UO, NO i Sudu časti
9. Izbor novog UO, NO i Sudu časti
10. Određivanje predstavnika za rad Skupštine HFS-a
11. Ostalo – razno

Prema članku 19.stavak 1. Skupština Udruge odluke donosi većinom glasova nazočnih članova. Prema istom članku, stavak 3. ako nije nazočna većina članova Skupština se odgađa za pola sata, nakon čega može početi rad i donositi punovažeće odluke ako je Skupštini prisutna barem 1 ukupnog broja članova. U protivnom se Skupština ne može održati.
Molimo članove da svojim prisustovanjem i aktivnim sudjelovanjem na Skupštini pokažu da im je stalo za rad Društva.

Arhiva vijesti 2013...

Arhiva vijesti 2012...

Arhiva vijesti 2011...

Arhiva vijesti 2010...

Arhiva vijesti 2009...

Arhiva vijesti 2008...

Arhiva vijesti 2007...

Arhiva vijesti 2006...

Arhiva vijesti 2005...

Arhiva vijesti 2004...

 
 
 

 

 
 
linkovi:
 
 
 
 
 
 

Turistička zajednica grada Karlovca

 
 
Hrvatski radio Karlovac
 
Ivan Jurković
 
 
 

 

 

Objavljeni materijal na ovim stranicama vlasništvo je HFD Karlovac i ne smije se upotrebljavati bez dozvole!

Zadnja promjena:
31.03.2015.