U vrijeme Božića i ususret 50. obljetnici Župe Banija, Župa Sv. Tri Kralja Karlovac - Banija i HFD Karlovac organiziraju izložbu poštanskih maraka, razglednica i Božićnih čestitiki. Izložba će biti otvorena 21.12.2018. u 12 sati u vjeronaučnoj dvorani Župe Banija, Banija 18A. Izložba će se moći razgledati radnim danom od 17 - 18 sati, i ostaje otvorena do 05.01.2019. 

Učenici 3a razreda OŠ Banija iz Karlovca pod vodstvom učiteljice Ivone Bosiljevac 21.11.2018. posjetili su filatelističku izložbu našeg Društva, koja je postavljena u Knjižnici i čitaonici za mlade. Tom prigodom u uvodnom dijelu smo vrlo kratko dali osnovne naznake što je to filatelija sa posebnim naglaskom na poštansku marku. Nakon kraćeg razgledavanja gdje su djeca po običaju tražila svoje teme – kućne ljubimce, cvijeće i leptire, voditeljice Marija Kovačić i Lada Grgurević Škvorc podijelile su pripremljene predloške na kojima su djeca stvarala svoju novogodišnju marku. Naravno da su prevladavali božićni ukrasi sa neizbježnim vatrometom. Po završetku podijeljeni je promo materijal Marko Markica HP te marke Crvenog križa na temu Tjedna Solidarnosti. Učiteljica a napose djeca su sa oduševljenjem prihvatila ideju da se još ove godine nađemo u njihovoj školi i napravimo radionicu na temu Božića. Bilo je radno i veselo što se vidi iz fotografija. 

129
Povodom 100. obljetnice HFD Karlovac Društvo izdaje prigodni poštanski žig, prigodnu poštansku omotnicu, maksimum kartu. Hrvatska pošta izdaje prigodnu dopisnicu. Motiv na omotnici je monografija 100 godina HFD Karlovac 1918.-2018. Autor omotnice i žiga je Dragomir Šuka, autor maksimum karte je Miroslav Krnić. O dopisnici Hrvatske pošte potražite više na ovoj poveznici.
Žig je dostupan samo danas na pošti 47000 Karlovac, dok se omotnica može nabaviti u Društvu kao i putem našeg kontakta.
Više o svim našim izdanjima pogledajte u katalogu.

U Knjižnici za mlade promovirana je fotomonografija 100 godina HFD Karlovac 1918.-2018. Pred velikim brojem okupljenih filatelista, prijatelja i gostiju knjigu je predstavio predsjednik HFD Karlovac Miroslav Krnić. Istaknuo je kontinuitet 100 godišnjeg rada udruge i brojne aktivnosti kojima se ona bavila. U knjizi ostaje zauvjek zabilježeno naših prvih 100 godina. Danko Plevnik koji je autor pogovora, čestitao je filatelistima ovu veliku obljetnicu kao i brojna priznanja i nagrade koje su osvajali naglasivši da su uspješno savladane sve teškoće na koje je društvo u 100 godina nailazilo.
Poklone i čestitike uputili su Matej Glavić iz HFND Novska '94 i Željko Pintarić iz Varaždinskog kluba kolekcionara.
Na promociji smo se prisjetili naših članova koji više nisu sa nama te smo njihovim obiteljima poklonili knjigu.
Predstavljena su i prigodna izdanja, prigodni poštanski žig koji je bio u upotrebi 16.11.2018., prigodna poštanska omotnica, maksimum karta i dopisnica Hrvatske pošte.

Na izložbi su prvi puta prikazane sve prigodne omotnice društva izdavane od 1958. do danas kao brojna literatura i plakati. Sa svojim filatelističkim izlošcima nastupili su: obitelj Kovačić, Davorko Vrus, Lada Grgurević Škvorc, Mladen Škvorc, Zdenko Grgeljac, Krešimir Botković, Anton Škrabec, Želimir Matko, Marko Juričić i Marijan Listar. Izložba ostaje otvorena do 22.11.2018. 

z129

Povodom 100. obljetnice HFD Karlovac na pošti 47000 Karlovac u petak 16.11.2018. biti će u upotrebi prigodni poštanski žig. Izdavač žiga je HFD Karlovac, a autor je Dragomir Šuka. Motiv na žigu je logo 100. obljetnice. Žigom će biti obilježene sve poštanske pošiljke predane poštanskim službenicima.
Osim žiga HFD Karlovac izdaje i prigodnu poštansku omotnicu i maksimum kartu, a Hrvatska pošta će pustiti u prodaju poštansku dopisnicu posvećenu 100. obljetnici HFD Karlovac.