Glasonosa66m

Izašao je novi broj Glasonoše. U ovom broju pročitajte o našim aktivnostima, radionicama, kao i materijale i pozivnicu za Skupštinu Društva koja će se održati  u četvrtak 29.03.2024. u 18 sati u restoranu Pod Švarčom. Glasonoša je i dalje besplatan za članove Društva i ako ga želite pročitati morati ćete nam pisati kako bi vam poslali vaš primjerak.

Ponovno smo zajedno s velikim zadovoljstvom održali božićnu filatelističku radionicu sa učenicima nižih razreda u suradnji sa učiteljicama Ivankom Škrtić, Ivančicom Mlinac, Snježanom Trgovčić i Danicom Frketić. Ovaj put učenici su imali naoko jednostavan zadatak da ukrase božićne ukrase poštanskim markama koje nam je kao i uvijek do sada donirala Hrvatska pošta na čemu se zahvaljujemo HP i voditeljici Editi Gregurić-Cvenić. Djeca su zavisno od svog afiniteta ukrašavali čizmice, žireve, božićne zvijezde i zvončiće te ih na kraju odnijeli kući za ukrašavanje jelki. Sav donirani materijal uz prigodne čestitke Marko Markica koje smo dodatno „ukrasili“ prigodnim promotivnim žigom polaznici radionice su sa neskrivenim zadovoljstvom međusobno podijelili. Sama radionioca je objavljena na facebook stranici škole Generalski Stol.
Zahvaljujemo se svim učiteljicama kao i ravnateljici škole Dijani Zadrović što su nam omogućili da putem radionice djeci prezentiramo filateliju i njen edukativni karakter.
U nastavku dio ugođaja sa radionica!

Stevo Kovačić

 

Glasonoša

Glasonosa65mIzašao je novi broj Glasonoše. U ovom broju pročitajte izvještaj sa Skupštine Društva kao i o našim zadnjim aktivnostima. Glasonoša je i dalje besplatan za članove Društva i ako ga želite pročitati morati ćete nam pisati kako bi vam poslali vaš primjerak.

Još jedna uspješna radionica je iza nas. Obitelj Kovačić održala je 13. i 16. lipnja 2023. godine u Osnovnoj školi Generalski Stol i pripadajućim PŠ Lešće i Bukovlje filatelističke radionice na temu leptira i Republike Hrvatske. Na radionici su vrlo poduzetno i sa velikim žarom radili svi učenici nižih razreda pod paskom njihovih učiteljica Ivanke Škrtić, Valentine Halar, Ivančice Mlinac i Danice Frketić iz OŠ Generalski Stol, Snježane Trgovčić i Vesne Đoković iz PŠ Bukovlje te Irene Babić iz PŠ Lešće.
Polaznici radionice imali su zadatak na slijepu kartu Republike Hrvatske ispravno smjestiti poštanske marke sa geografskim obilježjima koje nam je kao i uvijek do sada donirala Hrvatska pošta na čemu se zahvaljujemo Editi Gregurić-Cvenić. Bilo je vidljivo da su učenici unaprijed kvalitetno pripremljeni budući se radi o školskom gradivu ali prezentiranom na njima drugačiji način. Sav donirani materijal uz prigodne čestitke Marko Markica polaznici radionice su sa neskrivenim zadovoljstvom međusobno podijelili. Ugođaj sa radionica je objavljen i na facebook stranici škole zahvaljujući knjižničarki Ivani Mateša. Niži uzrasti su imali za temu leptire koje su izrezivali iz ponuđenih kartonskih predložaka te su ih ukrašavali po svom nahođenju sa obiljem poštanskih maraka. Tražio se leptir viška jer se u veseloj i ugodnoj atmosferi sve brzo napravi.
Zahvaljujemo se svim učiteljicama a napose ravnateljici škole Dijani Zadrović što su prihvatili našu zamolbu da im putem radionice prezentiramo filateliju i njen edukativni karakter. Nadamo se da se uskoro vidimo sa novim projektima koji će filateliju kroz neobavezno druženje približiti najmlađima.
U nastavku dio ugođaja sa radionica!

Marija Kovačić

 

Ovu godinu članovi HFD Karlovac obilježit će najveći kršćanski blagdan Uskrs izložbom u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom. Pozivamo vas na otvorenje izložbe u Zorin dom 31.03.2023. (petak) u 19 sati.