120. godina gimnastike u Karlovcu

U ovoj godini Gimnastički klub Sokol Karlovac obilježava 120 godina opstojanja gimnastičkog športa u Karlovcu. To je potvrda ustrajnog rada više generacija, a poglavito sadašnjeg vodstva i stručnog trenerskog tima. Ukratko predstavljamo djelokrug rada:
Rad s najmlađima
GK Sokol sustavno radi na usmjeravanju djece i mladeži u šport od najranije dobi. Pri tom se djecu ne usmjeravaju samo u gimnastički šport, već shodno predispozicijama i sposobnostima i prema ostalim športovima. Trenutno se radi u 8 karlovačkih vrtića čime je obuhvaćeno više od 400 djece predškolskog uzrasta.
Rad u školama
GK Sokol orijentiran je i na školski šport, te je prisutan u nekoliko školskih športskih sekcija. Dosadašnji školski uspjesi, (Državne prvakinje i prvaci), proističu većim dijelom zalaganjem trenera GK Sokol Karlovac.
Rad u klubu
U Klubu, u dvorani Sokolskog doma, trenira oko 150 gimnastičara podijeljenih u dobne i natjecateljske skupine koje rade po programima prilagođenim mogućnostima i sposobnostima.
Rezultati
Prema broju registriranih članova nalazi se pri samom vrhu, a prema postignutim rezultatima između 3. - 5. mjesta u Hrvatskoj. (u okviru gimnastičkog športa), a u Karlovačkoj županiji i gradu Karlovcu redovito među nominiranim, sa nekoliko titula najboljeg športskog kolektiva.
Stručni tim
U klubu djeluje 14 - 18 trenera od kojih dva profesionalno. Treneri imaju stručne kvalifikacije stečene bogatim iskustvenim radom, ali i edukacijom od kojih ističemo profesore TZK, pa čak magistre znanosti u području tjelovježbe. Također u klubu djeluje dvadesetak gimnastičkih sutkinja i sudaca od regionalnog do međunarodnog ranga.
Vodstvo
U Upravi kluba djeluju vrlo ugledne osobe priznatog društveno-političkog, športskog i gospodarstvenog statusa. Zahvaljujući tomu, ali i svemu prethodno navedenom GK Sokol Karlovac je jedan od uzornijih klubova u gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji, HGS-u (matičnom športskom savezu), pri čemu članovi GK Sokola obnašaju vrlo odgovorne i ugledne dužnosti u Hrvatskom gimnastičkom savezu i široj društvenoj zajednici.povratak na glavnu stranicu