7. Nacionalna filatelistička izložba mladeži Šibenik, 01.06.2007.

U Šibeniku je 01.06.2007. otvorena 7. Nacionalna filatelistička izložba mladeži. Na izlet u Šibenik krenuli smo i sa namjerom da udahnemo malo morskog zraka. Nažalost vrijeme nije bilo za kupanje, te je obilazak grada završio na Utvrdi Sv.Mihovila sa koje se Šibenik i okolica vide kao na dlanu.

Gradska knjižnica u Šibeniku smještena je u samom centru grada i prošle godine je preuređena. U vrlo lijepom prostoru smješteno je 30-tak vitrina sa izlošcima mladih hrvatskih filatelista. U organizaciji izložbe Šibensko filatelističko društvo imalo je potporu Grada i Hrvatske pošte čije su se predstavnice zajedno sa predsjednikom Šibenskog društva obratili nazočnima i otvorili izložbu.

Nažalost osim našeg člana Leona Krnića nismo primjetili druge izlagače. Šibensko društvo ima svoje vitrine, podršku gradskih struktura, ambicioznog predsjednika, potporu Hrvatske pošte iz Splita, tako da je izložba organizirana na visokom nivou. Izlošci će zasigurno biti visoko ocijenjeni, iako me osobno fasciniraju neke teme kojima se bave mladi filatelisti.


Nakon službenog dijela predsjednik Šibenskih filatelista Petar Čičin-Šain poveo nas je u društvene prostorije koje se nalaze u samom centru grada na vrlo atraktivnoj lokaciji. Tu smo u srdačnom i prijateljskom razgovoru razmijenili iskustva i prepričali neke anegdote iz filatelističkog rada. Na poklon smo dobili Spomen knjigu i suvenir Šibensku katedralu.

 


Šibenčanima sve čestitke na trudu u organizaciji izložbe i na gostoprimstvu, vjerujem da ćemo se ubrzo odužiti. Pohvale i svim izlagačima. Hrvatska filatelija ima budućnost i treba je ohrabriti i podržati.povratak na glavnu stranicu