Izlet u Bratislavu

Ove godine od 3.-8. lipnja održala se međunarodna izložba Olimpijske i sportske filatelije pod nazivom Slovolympfila 2008 u glavnom gradu Slovačke Bratislavi.
Izložba je bila podijeljena u nekoliko cjelina: olimpijske igre, jednovitrinski sportski izlošci, filatelistička literatura i memorabilija. Na više od 500 vitrina svoje izložake predstavili su Slovaci, Mađari, Poljaci, Austrijanci, Grci, Njemaci, Rumunji, Talijani, Ciprani, Česi, a od hrvatskih izlagača izlagali su Murić Luka, Šegović Armin, Berislav Turudija, Librić Hrvoje, Librić Ivica te Kovačić Zdravko.
Zašto se odlučiti na jedan tako dalek izlet, pitanje je koje se samo od sebe nametalo dok sam vozeći za kamionom slovačkih oznaka vozio nepreglednim pustama Mađarske. No kad sam napokon nakon 7 sati vožnje ugledao staro zdanje Bratislave koje se izdiglo iznad gomile nebodera, na drugoj strani Dunava, probudio se duh avanturista.


Što prije vidjeti izložbu! Uz mnogo truda ljubaznih domaćina nisam zalutao u gradskoj vrevi već izravno stigao na sajam imenom Icheba. Ulaskom u izložbeni prostor zaboravio sam umor od vožnje, sparno vrijeme te da još uvijek nisam znao gdje ćemo provesti noć.

Gospodin Ivan Librić sa ljubaznom suprugom Željkom, koji je bio u svojstvu komesara, pomogao mi je najprije u razgledavanju izložbe, a zatim i u obilasku grada. Bratislava, slikovit grad, obiluje mnogim historijskim simbolima, a također i mitovima i legendama. Opera, muzeji i galerije te odlični ulični lokali u samom centru, doprinose opuštajućoj atmosferi kod posjetioca. Centar Bratislave je mjesto sastanka domaćina sa prijateljima. Na obilasku posjetioce dočekat će radnik kanalizacije u promatranju lijepih Slovakinja, Napoleonov vojnik prisluškivati će vaš razgovor...


Neumorni paparazzo pratiti će vaš svaki
pokret a i djevojke su tu pri ruci ako...

Sa starog grada prekrasna panorama Bratislave.

Pogled na Dunav i brodove koji prevoze teret ili izletnike na razgledanje grada Devin na ušću Morave u Dunav ili obližnji Beč.


Doajen češke filatelije gosp Jaroslav Petrasek šarmira gospođu Željku a poljski komesar i sudac gosp. Roman Babut uveseljava predstavnike Hrvatske.


Na svečanoj dodjeli palmaresa, u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, uručene su brojne nagrade najboljim izlagačima, ali na žalost nitko iz Hrvatske nije imao tu čast da primi jedno takvo priznanje.
     

 povratak na glavnu stranicu