8. Nacionalna filatelistička izložba mladeži Šibenik, 01.06.2009.

U Šibeniku je 01.06.2009. otvorena 8. Nacionalna filatelistička izložba mladeži. Vrijeme nas ove godine nije mazilo. Gotovo cijelim putem i za cijelog boravka u Šibeniku padala je kiša. Loše vrijeme postaje tradicija.

Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" i ove je godine domaćin mladim filatelistima. Smještena je u samom centru grada i primjećujem vrlo posjećena. U vrlo lijepom prostoru smješteno je 37 vitrina sa izlošcima mladih hrvatskih filatelista iz Karlovca (Zdravko Kovačić, Marko Juričić i Leon Krnić), Zagreba, Varaždina, Bednje, Ivanca, Zaboka, Novske i Krapine. Većina izložaka već je sudjelovala na regionalnim, nacionalnim i svjetskim izložbama i bila nagrađivana vrijednim priznanjima. Mnogim izlagačima je put započeo upravo u Šibeniku gdje su osvojili svoja prva priznanja. A važno je naglasiti da su se na ovoj izložbi pojavili i izlagači stasali u maloj školi filatelije u Trakošćanu. Nažalost ponovno smo vidjeli i izloške za koje ne mogu vjerovati da su ih izradili i da ih razumiju oni koji su ih potpisali.

Društvo filatelista i numizmatičara Šibenik i ovog je puta vođeno entuzijazmom svog predsjednika Petra Čičin-Šaina odradilo dobar posao i uspješno priredilo ovu izložbu. Povodom izložbe na pošti u Šibeniku bio je u upotrebi prigodni poštanski žig, a pripremljena je i prigodna dopisnica. Ispred organizatora izložbu je otvorio predsjednik Šibenskog društva, a i mi gosti smo se zahvalili i čestitali domaćinu na uspješnoj izložbi.

 

 

 

 

 

 

 

 

povratak na glavnu stranicu