Filatelistička izložba CROATICA 2009 KRAPINA

U Krapini je Filatelističko društvo Zaboky iz Zaboka organiziralo Nacionalnu filatelističku izložbu Croatica 2009 Krapina. Izložba je otvorena 08.07.2009. u prostoru Osnovne škole Ljudevita Gaja. I kao što je to običaj u našim filatelističkim krugovima nekoliko entuzijasta podmetnulo je leđa i posložilo čak 148 vitrina, s time da će organizator postav promijeniti pa će tako to biti najveća izložba u samostalnoj Hrvatskoj svih vremena.
Na samoj svečanosti otvaranja okupilo se 60-tak posjetitelja u čemu su prednjačili oni iz Karlovca, Poreča, Čakovca, Varaždina, polaznici Male škole filatelije iz Trakošćana, bilo je i nekoliko filatelista iz Zagreba ali manje nego je u Zagrebu klubova i društava. Nažalost nismo imali prilike upoznati predsjednika FD Zaboky.
Okupljenima se obratio najprije Željko Stefanović ispred organizatora, zatim gradonačelnik Krapine Josip Horvat, dožupanica Krapinsko-zagorske Županije Sonja Borovčak, te na kraju predstavnica Hrvatskog filatelističkog Saveza Marija Kolačko koja je i otvorila izložbu.
O izlošcima je teško govoriti jer ih nismo mogli sve vidjeti, a nažalost niti katalog nije bio spreman tako da zapravo neznamo tko sve i što izlaže. Uz izložbu je bio postavljen i izdvojeni poštanski šalter na kojem se mogao dobiti prigodni poštanski žig. Iako je organizator najavio za slijedeće dane i nekoliko popratnih predavanja i događanja niti o njima nigdje nije bilo obavijesti. Palmares ili proglašenje rezultata uslijediti će u nedjelju.
Organizatoru čestitam što se upustio u ovako ambiciozan projekat, zaboraviti ćemo sitne propuste kojih uvijek ima, i želim im puno uspjeha u daljnjem radu. Posebno zahvaljujem Mladenu Vilfanu i Bojanu Bračiću na iscrpnim savjetima i prijedlozima oko izrade izložaka.

     

 

 

povratak na glavnu stranicu