Uskrs2019 Župa Banija ove godine slavi 50. obljetnicu svoga postojanja. Tom prigodom organizirana je filatelistička izložba pod nazivom "Uskrsnu kako je rekao". Organizatori izložbe su župa Sveta Tri Kralja - Banija i HFD Karlovac. Na 11 izložbenih vitrina sudjeluju: - Zdenko Grgeljac sa starim čestitkama Uskrsa i razglednicama stare Banije - Lada Grgurević - Škvorc s izloškom "Priča o Uskrsu" - Marija Kovačić s izloškom "Muka, smrt i uskrsnuće" - Marijan Listar s izloškom "Uskrsne čestitke" - Mladen Škvorc s izloškom "Uskrsnuo je kako je rekao" Izložba je otvorena od 16. - 25. travnja 2019. godine. Vrijeme posjeta izložbi je prije Svetih Misa što daje priliku župljanima da razgledaju izložbu. Već prvog dana najviše interesa privukle su razglednice Banije i čestitke Uskrsa.

U vrijeme Božića i ususret 50. obljetnici Župe Banija, Župa Sv. Tri Kralja Karlovac - Banija i HFD Karlovac organiziraju izložbu poštanskih maraka, razglednica i Božićnih čestitiki. Izložba će biti otvorena 21.12.2018. u 12 sati u vjeronaučnoj dvorani Župe Banija, Banija 18A. Izložba će se moći razgledati radnim danom od 17 - 18 sati, i ostaje otvorena do 05.01.2019. 

novska2018mJoš jedna izložba održana je u Novskoj od 12.10. – 15.10.2018. Kandidata u Hrvatskoj za organizaciju izložbi je sve manje pa ostaje novljanska tradicija. Ovaj puta radi se o Nacionalnoj jednovitrinskoj izložbi sa međunarodnim sudjelovanjem. Izloženo je 40 izložaka i još 4 u razredu literature. HFD Karlovac predstavilo se sa 9 izložaka te ostvarilo slijedeće rezultate: Zdravko Kovačić pozlaćena medalja; Stevo Kovačić i Miroslav Krnić srebrne; Lada Grgurević Škvorc, Marija Kovačić, Želimir Matko i Leon Krnić posrebrene; Anton Škrabec i Marko Juričić brončane medalje.

Kao što je već tradicija izložba se održava u Srednjoj školi Novska, a učenici i njihovi profesori ponovno su pripremili zanimljiv program na radost svih prisutnih među kojima su i čelnici grada. Na otvorenju je bio i predsjednik HSF-a Nenad Rogina koji je u svom govoru malo reklamirao Savez i pohvalio se izložbom koja slijedi u Varaždinu. Od gostiju još treba izdvojiti grupu filatelista iz Vinkovaca, Zagreba i nas iz Karlovca. Organizator i pokretačka snaga novljanskog društva Matej Glavić nam je zahvalio na dolasku, a mi mu zahvaljujemo na još jednoj ugodnoj večeri. Za izložbu je pripremljen katalog a HFND Novska 94 izdalo je i prigodni poštanski žig i dotisak na dopisnici što su dobili svi posjetitelji. Imali smo priliku porazgovarati sa sucem Gordanom Turudijom o tome kako unaprijediti izloške.


 

U Knjižnici za mlade promovirana je fotomonografija 100 godina HFD Karlovac 1918.-2018. Pred velikim brojem okupljenih filatelista, prijatelja i gostiju knjigu je predstavio predsjednik HFD Karlovac Miroslav Krnić. Istaknuo je kontinuitet 100 godišnjeg rada udruge i brojne aktivnosti kojima se ona bavila. U knjizi ostaje zauvjek zabilježeno naših prvih 100 godina. Danko Plevnik koji je autor pogovora, čestitao je filatelistima ovu veliku obljetnicu kao i brojna priznanja i nagrade koje su osvajali naglasivši da su uspješno savladane sve teškoće na koje je društvo u 100 godina nailazilo.
Poklone i čestitike uputili su Matej Glavić iz HFND Novska '94 i Željko Pintarić iz Varaždinskog kluba kolekcionara.
Na promociji smo se prisjetili naših članova koji više nisu sa nama te smo njihovim obiteljima poklonili knjigu.
Predstavljena su i prigodna izdanja, prigodni poštanski žig koji je bio u upotrebi 16.11.2018., prigodna poštanska omotnica, maksimum karta i dopisnica Hrvatske pošte.

Na izložbi su prvi puta prikazane sve prigodne omotnice društva izdavane od 1958. do danas kao brojna literatura i plakati. Sa svojim filatelističkim izlošcima nastupili su: obitelj Kovačić, Davorko Vrus, Lada Grgurević Škvorc, Mladen Škvorc, Zdenko Grgeljac, Krešimir Botković, Anton Škrabec, Želimir Matko, Marko Juričić i Marijan Listar. Izložba ostaje otvorena do 22.11.2018. 

02.05.2018. novigrad promocija poštam U Osnovnoj školi Netretić otvorena je filatelistička izložba članova HFD Karlovac i održana je promocija poštanske marke s motivom Kamenog mosta u Novigradu. HFD Karlovac je pripremilo prigodni poštanski žig koji je bio u  upotrebi u pošti Netretić, kao i prigodnu poštansku omotnicu i maksimum kartu. Autor ovih izdanja je Stevo Kovačić. Na promociji su govorili ravnatelj Osnovne škole Netretić Miodrag Popović, načelnik općine Netretić Marijan Peretić, Izvršni direktor Hrvatske pošte Divizije Mreža Miljenko Mandić, predsjednica Povjerenstva Hrvatske pošte za izdavanje poštanskih maraka Željka Čorak i Drago Beršinić iz KUD-a Sv.Marija Novigrad. Promociji je prisustvovao velik broj članova našeg društva i gosti iz Črnomlja. Fotografija učesnika snimljena je ispred novootvorenog poštanskog ureda Netretić. Druženje je nastavljeno kod Kamenog mosta u Novigradu.
Naša najnovija izdanja pogledajte u katalogu.