Ni kišno jutro, tog ponedjeljka, nije nas spriječilo za odlazak na put prema Skradinu. Razlog putovanju na ovakav dan, bila je promocija najljepše hrvatske poštanske marke za 2015. godinu na njenom ishodištu, Mostu na Krki kod Skradina. Piloti poštanskog kombija Ivo Aščić i Dubravko Družić sa predstavnicima HP pokupili su nas u Karlovcu, smjestili na počasna mjesta iz Ko to tamo peva te smo u neobaveznom razgovoru krenuli ka cilju. Na našu golemu sreću a i olakšanje Ive Aščića koji je upravljao našim prometalom, izlaskom iz tunela Mala Kapela kiša je prestala i oko Gospića dalo se naslutiti da bi na moru mogao biti veoma ugadan dan. Prošavši sv. Rok obasjalo nas je tako željeno sunce koje je uz udaljeno plavetnilo mora u svima nama probudilo sjećanja na godišnji odmor.

Uskoro smo stigli i na naše odredište, restoran Krka Belvedere na auto cesti sa kojeg puca prekrasan pogled na sam most preko rijeke Krke kao i na grad Sradin. Dočekali su nas ljubazni domaćini sa gradonačelnikom Skradina Nediljkom Dujićem koji nas je u svom obraćanju sve pozdravio, a posebno dizajnera nagrađene marke Deana Roksandića koji je u svom umjetničkom izričaju naglasio svu ljepotu impozantnog mosta. Gospođa Stela Prislan Fujs predstavila je nagrađenu marku i njenog dizajnera te prisutnim uzvanicima podijelila prigodno izdanje. Gospodin Pero Čičin Šain, predsjednik DFN Šibenik, u svom nadahnutom obraćanju nazočnim sudionicima promocije predstavio je prigodni žig i dopisnu kartu, izdanje koje svakako treba imati u svojoj kolekciji jer plijeni ljepotom te napomenuo kako je nekad u davna vremena poštanska diližansa imala svoju postaju u Skradinu odakle je pošta kretala put Šibenika i dalje.
Sudionici promocije potom su uz stručno vodstvo domaćina Ivana Brajkovića, djelatnika HP, krenuli u upoznavanje rodbine i razgledavanje Skradina i Skradinskog buka, posljednje, sedme, najduže sedrene barijere na rijeci Krki. To je jedan od najneobičnijih i najljepših krajobraza Nacionalnog parka „Krka“. U kasno posljepodne, obogaćeni dojmovima i lijepim događanjima, krenuli smo put Zagreba. Sa Maselnice ispratila nas je bura, a izlaskom iz Male Kapele dočekala nas je kiša koja nas je jutrom ispratila.

Do skore promocije.

Marija Kovačić