Ispis

Filatelistike radionice u Osnovnoj koli BanijaPočetkom školske godine 2018./19. u kurikulum škole unesen je program radionica na temu filatelije. Do sada su održane dvije radionice u 5. b razredu. Prva radionica imala je temu POŠTANSKE OMOTNICE. Učenici su se upoznali s vrstama omotnica i načinom ispisivanja adresa. Radionici su bile prisutne razrednica profesorica Ana Graša i profesorica socijalna pedagoginja Dijana Grginčić. Druga radionica imala je temu BOŽIĆ. Uvodni dio pripremila je razrednica profesorica Ana Graša i profesorica likovne kulture Petra Juraić - Pavlačić. Zadatak je bio da učenici sami osmisle sadržaj božićne marke poštivajući likovne normative. Prije izrade učenici su pogledali sve hrvatske marke i omotnice prvog dana koje su izdane od 1991. godine do danas. Obje radionice vodila je Lada Grgurević - Škvorc.                      

Još jedna radionica održana je u 3. a razredu. Učenici su na stiroporne kuglice lijepili poništene poštanske marke. Po završetku izrade kuglicama su ukrasili bor u svojoj učionici. Radionici su bile prisutne učiteljica Ivona Bosiljevac i prof. Dijana Grginčić. Voditelji radionice bili su Marija i Stevo Kovačić i Lada Grgurević – Škvorc.

U prosincu je Osnovnoj školi Banija Hrvatska pošta donirala vrijedan poklon, materijal za mnoge buduće radionice i izložbe. Nadamo se da će ovaj poklon biti dobar poticaj za uključenje i ostalih razrednih odjeljenja u filatelističke radionice.