Članovi HFD Karlovac, Stevo i Marije Kovačić, održali su 15.06.2022. godine u Osnovnoj školi Josipdol filatelističku radionicu pod nazivom Republika Hrvatska i Karlovačka županija. Na radionici su vrlo poduzetno i sa velikim žarom radili učenici 3. i 4. razreda pod paskom njihovih učiteljica Vesne Domitrović i Višnje Juričić. Polaznici radionice imali su zadatak napraviti kartu Republike hrvatske i posebno Karlovačku županiju.
Bilo je vidljivo da su učenici unaprijed kvalitetno pripremljeni budući se radi o školskom gradivu, ali prezentiranom na njima drugačiji način. Timskim radom, jedni su iz ponuđenog filatelističkog materijala prepoznavali gradove, povijesne događaje kao i znamenitosti, a drugi ih uz pomoć zemljopisne karte smještali u slijepu kartu RH i Karlovačke županije. Istu su u dogovoru sa već spomenutim učiteljicama izradili članovi HFD-a.
Bogati filatelistički materijal donirala je kao i uvijek do sada Hrvatska pošta kojoj se zahvaljujemo na suradnji. Radionica je prošla u najboljem mogućem redu. Kao uspomenu na ovu radionicu svaki polaznik odabrao si je razglednice Marko Markica koje su zaista lijepo dizajnirane. Svakako treba istaknuti oduševljenje djece na radionicama jer su u potpuno opuštenoj atmosferi iskazali svoje filatelističko nadahnuće ispunjavajući njima zadani zadatak.
Zahvaljujemo se djelatnicama Vesni Domitrović i Višnji Juričić kao i ravnateljici škole gospođi Anđelini Božičević što su prihvatili našu zamolbu da im putem radionice prezentiramo filateliju i njen edukativni karakter. Nakon radionice smo dobili upit učiteljica nižih razreda da li možemo nastaviti sa radionicama i na jesen kada započne nova školska godina što smo za veseljem prihvatili. Nadamo se da se uskoro vidimo sa novim projektima koji će filateliju ponovno kroz neobavezno druženje približiti najmlađima jer je u razgovoru i predstavljanu filatelije na početku radionica bilo evidentno da mladi skoro nikako ne upotrebljavaju poštanske marke zbog raširenosti novih tehnologija komuniciranja.

Marija Kovačić