Hrvatsko filatelističko društvo Karlovac
29.12.2008. Izložba je završila, dio nagrađenih je na slici. HFD Karlovac zahvaljuje pokrovitelju, gradonačelniku Karlovca Damiru Jeliću, svima koji su svojim donacijama omogućili održavanje izložbe, kao i onima koji su nesebično pomogli radeći za ovu izložbu, a pogotovo prijateljima filatelistima iz Zaboka, Zagreba, Novske... Svima želimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

20.12.2008. Danas u 15 sati održati će se svečano proglašenje rezultata i dodjela medalja izlagačima. Ocjenski sud u sastavu Ivan Librić, Matej Glavić i Gordan Turudija objavio je rezultate. Izložba je postavljena na 127 izložbenih vitrina i zadovoljava kriterije nacionalne izložbe. Ukupno je pregledano 90 izložaka (10 u razredu literature). Ocijenjeno je 79 izložaka i dodijeljeno je:
3 zlatne medalje
11 pozlaćenih medalja
15 medalja u rangu velikog srebra (2 u razredu literature)
17 srebrnih medalja (2 u razredu literature)
9 srebrnobrončanih medalja (2 u razredu literature)
24 brončane medalje (1 u razredu literature)
Nagradu Grand Prix "Croatica 2008" (poklon Hrvatske pošte) dobio je g. Tihomir Bilandžić za izložak "Država SHS - Mornari";
Nacionalni Grand Prix (poklon HFS-a) dobio je g. Nikola Petric za izložak "Hrvatski predfilatelistički žigovi na markama Austrije";
III. nagradu dobio je g. Mladen Vilfan za izložak "Splitsko privremeno izdanje 1945"
IV. nagradu dobio je g. Dario Filjar za izložak "Poštanska povijest Istre, Rijeke i Trsta"
V. nagradu dobio je g. Krešimir Botković za izložak "Sažeti pregled dopisnica korištenih na tlu hrvatske (od 1869. g.)"
Posebnu nagradu za izložak mladeži dobio je Zdravko Kovačić za izložak "Beskonačno carstvo mašte"
II. nagradu u razredu mladeži dobio je Hrvoje Turudija za izložak "Kajakaštvo"
III. nagradu u razredu mladeži dobio je Dino Murić za izložak "Renesansa - Raffaelo Santi"
Ocjenski sud daje sve pohvale organizatoru Hrvatskom filatelističkom društvu "Karlovac" na organizaciji ove nacionalne izložbe i upućuje čestitke povodom 90. obljetnice djelovanja Društva.
Sve rezultate pogledajte ovdje.
A izlagači iz našeg Društva ostvarili su zapažene rezultate. Osim Zdravka Kovačića koji je osvojio posebnu nagradu za izložak mladeži, te Krešimira Botkovića koji je osvojio 5. nagradu izložbe, Dragutin Novosel je osvojio dvije medalje (veliko srebro i srebro), Helga Mandl je osvojila veliko srebro, Leon Krnić, Danko Fajt i Stevo Kovačić su osvojili srebrnobrončane medalje, dok su Marko Juričić, Roberto Miklić, Davorko Vrus i Anton Škrabec osvojili brončane medalje. Čestitamo svim izlagačima na ovom iznimnom uspjehu.
Konačno pogledajte i slike s izložbe.
Danas se prigodnim poštanskim žigom obilježava 30. obljetnica Grupacije Alpe-Jadran čijom Radnom zajednicom Alpe-Jadran Filatelija od ove godine predsjedava Hrvatska. Žig će biti dostupan na izdvojenom poštanskom šalteru, kao i ostala izdanja vezana uz izložbu.

19.12.2008. Nacionalnu filatelističku izložbu 'CROATICA 2008 KARLOVAC' posjetila su djeca i sa vrlo velikim zanimanjem razgledali izloške ali sa još većim zadovoljstvom napisali su novogdišnju čestitku, lijepili poštanske marke i udarali žigove.
Danas se prigodnim poštanskim žigom obilježava 10 godina članstva Hrvatskog filatelističkog Saveza u FEPA - Federation of European Philatelic Associations, odnosno udruženju Europskih filatelističkih udruga. Žig će biti dostupan na izdvojenom poštanskom šalteru, kao i ostala izdanja vezana uz izložbu.
Sutra, u subotu 20.12.2008. s početkom u 15 sati održati će se svečanost proglašenja rezultata i dodjela nagrada.

18.12.2008. Jučer je u galeriji Doma OS 'Zrinski' u Karlovcu otvorena Nacionalna filatelistička izložba 'CROATICA 2008 KARLOVAC'. Izložbu je na prigodnoj svečanosti otvorio gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić. Povod ovoj izložbi je 90. obljetnica Hrvatskog filatelističkog društva Karlovac, kao i 90 godina od izdanja prve Hrvatske marke. O ulozi Hrvatske pošte u razvoju filatelije govorio je član Uprave Hrvatske pošte Andrej Sardelić, dok je o značaju filatelije govorio predsjednik Hrvatskog filatelističkog Saveza Ivan Librić. Uzvanike, goste, predstavnike medija pozdravio je domaćin predsjednik HFD Karlovac Miroslav Krnić. Predsjednik HFND Novska Matej Glavić predao je slavljenicima prigodan dar. Na otvorenju se okupilo stotinjak posjetitelja koji su sa zanimanjem razgledali izložbu, a najviše interesa je vladalo za izloške prvih Hrvatskih maraka. Hrvatska pošta je u prostoru izložbe pripremila izdvojeni poštanski šalter, dok je HFD Karlovac pripremio prigodni poštanski žig, omotnicu i maksimum kartu. Svi nazočni su istakli da je izložba sjajno organizirana, da se na njoj mogu vidjeti vrhunski izlošci Hrvatske filatelije, te da predstavlja istinsku promociju filatelije. Izložba ostaje otvorena svaki dan od 10-18 sati sve do nedjelje.
U četvrtak 18.12.2008. na izdvojenom poštanskom šalteru će biti prigodni poštanski žig posvećen 90. obljetnici izdavanja prve Hrvatske poštanske marke.
U četvrtak i petak izložbu će posjetiti i djeca koja će sudjelovati u radionici - igraonici 'Pišem čestitku' gdje će pisati poruku i adresu, te zalijepiti marku, poništiti je poštanskim žigom i ubaciti u poštanski sandučić.
Redovni sastanak članova HFD Karlovac održati će se u četvrtak u 17 sati u prostoru izložbe.
U subotu će s početkom u 15 sati biti održano svečano proglašenje rezultata te dodjela odličja najboljim izlagačima.
17.12.2008. Danas se otvara Nacionalna filatelistička izložba CROATICA 2008 KARLOVAC. Svečano otvorenje je u 18 sati u Domu OS 'Zrinski'. Pozivamo sve ljubitelje poštanskih maraka, pisama, razglednica da dođu i pridruže nam se u proslavi 90. obljetnice Društva.
16.12.2008. Povodom Nacionalne filatelisitčke izložbe CROATICA 2008 KARLOVAC koja će se održati u Karlovcu od 17.-21.12.2008. HFD Karlvoac je pripremilo prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu, te maksimum kartu. Žig i omotnica moći će se nabaviti na izdvojenom poštanskom šalteru u prostoru izložbe. U katalogu pogledajte i ostala naša izdanja.
14.12.2008. U srijedu 17.12.2008. otvara se nacionalna filatelistička izložba CROATICA 2008 KARLOVAC. Nastupiti će 60 izlagača iz Hrvatske i jedan iz Slovenije, sa 80 izložaka na 132 izložbene vitrine. Izložba se održava povodom 90. obljetnice HFD Karlovac i povodom 90 godina od izdavanja prve Hrvatske marke. Tako ćemo i na izložbi moći vidjeti nekoliko zaista zanimljivih i vrijednih izložaka među kojima i prve Hrvatske marke iz 1918. godine. Pokrovitelj izložbe gradonačelnik grada Karlovca gospodin Damir Jelić svečano će otvoriti izložbu, a na svečanosti otvaranja biti će nazočni i predstavnici Karlovačke županije, Uprave Hrvatske pošte, MORH-a, i predstavnici Hrvatskog filatelističkog Saveza, kao i brojni gosti i prijatelji iz cijele Hrvatske. Za lakše snalaženje ovdje je karta grada.
09.12.2008. Pripreme za Nacionalnu filatelističku izložbu CROATICA 2008 KARLOVAC teku po planu. Svi izlošci prijavljenih izlagača su prihvaćeni, samo je nekima zbog prostora smanjen broj vitrina. Kompletnu listu izlagača možete vidjeti ovdje (PDF) kao i pravila izložbe. Na ovaj način obavještavamo izlagače koji to još nisu učinili da pošalju izloške.
06.12.2008. Jučer je u Zorin domu svečano predstavljena prigodna poštanska marka koju je HP izdala povodom 150. obljetnice prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora. Marku je predstavio direktor Hrvatskih pošta Karlovac Mijo Ljubenko, dok je predsjednik HFD Karlovac Miroslav Krnić predstavio prigodnu poštansku omotnicu i žig koje je pripremilo naše društvo. Ovom svečanošću počela je proslava velikog Zorinog jubileja. (foto D.Fajt)
05.12.2008.
1858. godine Janko Modrušan s nekolicinom prijatelja osniva Prvo hrvatsko pjevačko društvo "Zora". Već slijedeće godine počinju nastupati i stiču popularnost među sugrađanima tako da i broj članova stalno raste. Prvi veliki uspjeh "Zora" doživljava 1886. godine kada Vilim Reiner inicira izgradnju "Zorin-doma" čime Karlovac dobiva svoj kulturni hram. 1941. godine "Zori" je zabranjen rad, a obnavlja je 1978. godine Ratko Pogačić kao Mješoviti pjevački zbor "Zora", no tek 1990. zboru je vraćeno njegovo izvorno ime - Prvo hrvatsko pjevačko društvo "Zora".

HFD Karlovac prigodom ove obljetnice izdaje prigodan poštanski žig na pošti 47000 Karlovac, kao i prigodnu poštansku omotnicu sa danom 5.12.2008 godine. Autor žiga i omotnice je Zdenko Grgeljac. Više o svim našim izdanjima pogledajte ovdje.
28.11.2008. Još jednom je naš najmlađi izlagač Zdravko Kovačić pronio dobar glas HFD Karlovaca i hrvatske filatelističke mladeži osvojivši dvije medalje na netom održanoj filatelističkoj izložbi VIANA 2008 u Portugalu. Za izložak " Igra zvana baseball" je dobio srebro dok je izložak "Beskrajno carstvo mašte" polučilo vermeil.
Kao podstrek njegovom radu i dosadašnjim filatelističkim nagradama, danas je bio pozvan na primanje kod potpredsjednika Sabora gosp. Ivana Jarnjaka zajedno sa Dinom i Lukom Murićem iz Bednje te UO HFS-a. Gosp Jarnjak je u srdačnom razgovoru izrazio svoje veliko zadovoljstvo vidljivim rezultaitima koje postižu hrvatski filatelisti na međunarodnim filatelističkim smotrama a napose mladi za što je uveliko zaslužna i Škola mladih filatelista Trakoščan.
23.11.2008. U Karlovcu će se od 17. - 21.12.2008. održati nacionalna filatelistička izložba "CROATICA 2008 KARLOVAC". Za sve zainteresirane izlagače ovdje su pravila izložbe i prijavnica. Prijave traju do 25.11.2008. Izložba će se održati u Domu HV 'Zrinski'. U utorak 25.11.2008. u 12 sati tim povodom održati će se konferencija za medije u prostoru Trgovačko ugostiteljske škole u Radićevoj ulici.
23.11.2008. Povodom 150 godina prvog Hrvatskog pjevačkog društva Zora HFD Karlovac izdaje prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu sa danom 5.12.2008. na pošti 47000 Karlovac. Toga dana HP izdaje i poštanku marku tim povodom.

18.11.2008. U Zagrebu je održan sastanak organizatora filatelističke izložbe 'Croatica 2008 Karlovac' i predstavnika Hrvatske pošte. Sa članom uprave Hrvatske pošte Andrejem Sardelićem dogovorene su aktivnosti u organizaciji izložbe, a koje se odnose na prijevoz izložbenih vitrina i poklone za učesnike. Sa direktorom Hrvatske pošte Karlovac Mijom Ljubenkom dogovoreno je postavljanje izdvojenog poštanskog šaltera, dok je sa predsjednikom HFS-a Ivanom Librićem dogovoreno izdavanje prigodnih poštanskih žigova, omotnica i maksimum karte. Izložba će se održati od 17.-21.12.2008. u Domu HV 'Zrinski' u Karlovcu, a Hrvatska pošta će najvjerojatnije biti pokrovitelj izložbe, kada zaključke sa ovog sastanka prihvati Upravni odbor. Sastanku su prisustvovali i predsjednik organizacijskog odbora Stevo Kovačić, te predsjednik našeg Društva Miroslav Krnić.
Za vrijeme trajanja izložbe prigodnim poštanskim žigovima i prigodnim poštanskim omotnicama će se obilježiti i 90. obljetnica izdanja prve Hrvatske marke, 10 godina Hrvatskog članstva u FEPA-i, te 30 godina organizacije Alpe-Jadran, a održati će se i promocija poštanske marke izdane povodom 150. obljetnice pjevačkog društva 'Zora'.

12.11.2008. Prije 90 godina (16.11.1918.) osnovano je HFD Karlovac. S ponosom možemo reći da djeluje neprekidno svih 90 godina i jedno je od najstarijih udruga građana u našem gradu. Autor žiga i omotnice je Miroslav Krnić. 90 godina našeg Društva proslaviti ćemo Nacionalnom filatelističkom izložbom "CROATICA 2008 KARLOVAC" koja će se održati u Karlovcu od 17.-20.12.2008.
12.11.2008. Povodom stote obljetnice šahovskog kluba Karlovac HFD Karlovac je pripremilo prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu. Autor žiga i omotnice je po prvi puta Davorko Vrus. Više o ovome i ostalim našim izdanjima pogledajte u katalogu.
11.11.2008. Povodom 90. obljetnice HFD Karlovac izdajemo prigodni poštanski žig. Iako je Društvo osnovano 16.11.1918. žig nosi datum 15.11. jer nedjeljom karlovačka pošta ne radi. Uz žig u pripremi je i prigodna poštanska omotnica. Obljetnica će biti obilježena Nacionalnom filatelističkom izložbom "CROATICA 2008 KARLOVAC" koja će se održati u Karlovcu od 17.-20.12.2008.
11.11.2008. Povodom stote obljetnice šahovskog kluba Karlovac HFD Karlovac je pripremilo prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu. Šahovski klub karlovac osnovao je 1908. godine Isidor Gross s grupom šahovskih zaljubljenika. Već iduće godine izdao je prvu šahovsku knjigu na hrvatskom jeziku - Šahovska abeceda. Tijekom svih ovih godina brojni poznati karlovčani su članovi šahovskog kluba (književnik Stjepan Mihalić, pjesnik Oto Šulc, braća Adolf i Ljudevit Jonke i drugi), organiziraju se mečevi, a Karlovac posjećuju svjetski poznati majstori ove igre. Karlovački šahisti osvajaju brojna odličja na takmičenjima.
11.11.2008. Na IV. Nacionalnoj jednovitrinskoj izložbi "Novska '08" članovi našeg društva osvojili su dvije srebrne medalje (Helga Mandl i Krešimir Botković), te 4 bronačne (Stevo Kovačić, Leon Krnić, Roberto Miklić i Anton Škrabec). Još više veseli činjenica da je mnogima ovo bilo prvo izlaganje i uvertira za karlovačku izložbu.
04.11.2008. U Karlovcu će se od 17. - 21.12.2008. održati nacionalna filatelistička izložba "CROATICA 2008 KARLOVAC". Za sve zainteresirane izlagače ovdje su pravila izložbe i prijavnica.
24.10.2008. U Novskoj je otvorena IV. Nacionalna jednovitrinska filatelistička izložba "Novska '08". U ugodnoj atmosferi Srednje škole Novska, uz prigodni zabavni program svečanosti otvaranja nazočili su i članovi našeg Društva (na slici). Među 60-tak izlagača brojni su Karlovčani: Krešimir Botković, Stevo Kovačić, Leon Krnić, Helga Mandl, Roberto Miklić, Anton Škrabec. Izložba je otvorena do 31.10.2008.
30.08.2008. Franjevci su došli u Karlovac 1658. godine (grad je izgrađen 1579.), te dobili dopuštenje da preuzmu Župu, crkvu Presvetog Trojstva i dušebrižništvo nad vjernicima u tvrđavi te izgrade samostan. Franjevci su vodili škole u Karlovcu i bili učitelji. Usto što su služili mise bavili su se i umjetnošću, književnošću, karitativnim i socijalnim radom, vodili su i samostansku ljekarnu. 1987. godine otvaraju Muzej sakralne umjetnosti. Riznica sadržava vrijedne predmete, zbirku slika i skulptura, te knjižnicu sa preko 10000 knjiga.
HFD Karlovac prigodom ove obljetnice izdaje prigodan poštanski žig na pošti 47000 Karlovac, kao i prigodnu poštansku omotnicu sa danom 30.8.2008 godine. Motiv na žigu i omotnici je franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva. Autor žiga i omotnice je Zdenko Grgeljac.
25.08.2008. Povodom 350 godina djelovanja franjevaca u Karlovcu naše društvo izdaje prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu 30.08.2008. na pošti 47000 Karlovac. Franjevci su u Karlovcu osnovali prve škole i do danas su zaslužni kako za vjerski tako i za kulturni napredak grada.
18.08.2008. Javna električna rasvjeta zasjala je u Karlovcu 18.08.1908. Karlovac je po uvođenju elektrike bio drugi grad u Hrvatskoj (prvi je bio Šibenik 1895.) Naše Društvo obilježava ovu obljetnicu prigodnim poštanskim žigom na pošti 47000 Karlovac. Po prvi puta u jednom danu imamo dva prigodna žiga. Više o ovome izdanju pročitajte ovdje a o ostalim našim izdanjima u katalogu.

18.08.2008. Prije 100 godina puštena je pogon hidroelektrana Ozalj I ("Munjara"). Također je izgrađen dalekovod od Ozlja do Dubovca i trafostanica Dubovac čime su stvoreni uvjeti za uvođenje javne rasvjete u Karlovcu. Prigodnim žigom po prvi puta u pošti 48280 Ozalj biće obilježene sve pošiljke 18.08.2008.

14.08.2008. Povodom 100 godina hidroelektrane Ozalj i 100 godina uvođenja javne rasvjete u Karlovcu naše društvo 18.08.2008. izdaje prigodne poštanske žigove i prigodne poštanske omotnice na poštama u Karlovcu i Ozlju. Po prvi puta imati ćemo žig kvadratnog oblika.
12.07.2008. U povodu 150 godišnjice tragične smrti slikara i kompozitora Vjekoslava Karasa Hrvatsko filatelističko društvo Karlovac objavilo je prigodni žig i prigodnu poštansku omotnicu s datumom 12. srpnja 2008. godine. Prigodni žig bit će u upotrebi danas u pošti u Kovačićevoj ulici. Izdanja su posebno zanimljiva za sakupljače autograma jer im je motiv autograf Vjekoslava Karasa. Autor žiga i omotnice je Miroslav Krnić. Više o ovome izdanju pogledajte ovdje.
Prigodnim žigom biće obilježene sve pošiljke koje 12. srpnja budu predane poštanskom službeniku na šalteru, dok je omotnica dostupna u filatelističkom društvu. Više o svim našim izdanjima pogledajte ovdje.
05.07.2008. Povodom održavanja kvalifikacija za europsko prvenstvo u baseballu, HFD Karlovac izdaje dotisak na poštanskoj dopisnici. Na ovome takmičenju će sudjelovati reprezentacije Izraela, Bugarske, Latvije, Srbije i Hrvatske, a održati će se od 7.-12.7.2008. Autor dotiska je Stevo Kovačić.
05.07.2008. HFD Karlovac obilježava 150 godina od smrti Vjekoslava Karasa, prvog školovanog ilirskog slikara koji je tragično preminuo utopivši se u Korani. Naše Društvo će 12.07.2008. izdati prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu.
19.06.2008. U Bratislavi (Slovačka) je održana izložba olimpijske filatelije SLOVOLYMPFILA 2008. Iz našeg Društva izlagao je Zdravko Kovačić i osvojio brončanu medalju. Na izlet se uputio Stevo Kovačić. Njegove dojmove pogledajte ovdje.
19.06.2008. HFD Karlovac obilježava 200 godina izgradnje Lujzinske ceste. Ovom prigodom izdajemo prigodan poštanski žig, kao i prigodnu poštansku omotnicu sa danom 19.6.2008 godine. Motiv na žigu je miljokaz (daljinar) koji se danas nalazi u parku škole u Lokvama. Autor žiga i omotnice je Miroslav Krnić. Više o ovome izdanju pogledajte ovdje.
Prigodnim žigom biće obilježene sve pošiljke koje 19. lipnja budu predane poštanskom službeniku na šalteru, dok omotnicu možete kupiti u filatelističkom društvu. Više o svim našim izdanjima pogledajte ovdje.
13.06.2008. Povodom 200 godina izgradnje Lujzinske ceste od Karlovca do Rijeke, naše Društvo će 19.06.2008. izdati prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu.
18.05.2008. Predstavljen je najnoviji broj Glasonoše, nakon malo zakašnjenja zbog objektivnih okolnosti i ovaj put donosi vijesti i zanimljivosti iz rada našeg Društva. Ovaj, kao i ostale brojeve Glasonoše pogledajte ovdje.
18.05.2008. Povjerenstvo za izbor najljepšeg prigodnog poštanskog žiga i prigodne poštanske omotnice u 2007. godini donijelo je odluku o izboru te na treće mjesto u kategoriji prigodnog poštanskog žiga odabralo žig našeg Društva izdan 13.06.2007. u povodu održavanja Europkog kupa u baseballu u Karlovcu. Autor žiga je Miroslav Krnić.
18.05.2008. Povjerenstvo za vrednovanje rada članica HFS-a u 2007. godini objavilo je rang listu članica. Prvo mjesto osvojilo je HFD "Zagreb", dok je naše Društvo 2007. zauzelo 11. mjesto među 40-tak članica HFS-a.
28.04.2008. Na tradicionalnoj 13. filatelističkoj izložbi Alpe-Adria 2008 održanoj od 18. do 20. travnja u austrijskom gradu Deutschlandsbergu sudjelovao je Zdravko Kovačić iz našeg Društva kao najmlađi hrvatski izlagač i osvojio je zlatnu medalju za svoj izložak "Beskrajno carstvo mašte". Osim zlatne medalje primio je i posebnu nagradu gradonačelnika Deutschlandsberga, veliki pehar kao najbolji mladi izlagač. Ovo je do sada najveći uspjeh mladog karlovačkog filateliste.

Gosp. Borut-Borja Kopani, komesar HFS-a na Alpe Adria i Zdravko Kovačić

Zdravko Kovačić - ponosni vlasnik zlatnog odličja
Na godišnjoj konferenciji Grupacije Alpe-Adria za predsjednika s trogodišnjim mandatom izabran je Ivan Librić, predsjednik Hrvatskoga filatelističkog saveza. Za hrvatsku filateliju to je prvo predsjedanje u nekoj europskoj filatelističkoj organizaciji.
28.02.2007. Održana je redovita izborna godišnja Skupština. U nazočnosti 14 članova i ugodnoj atmosferi prihvaćeni su izvještaji i planovi za iduću godinu. Imenovano je novo rukovodstvo. Ova godina biti će u znaku obilježavanja 90. obljetnice Društva. Sve snage usmjeriti ćemo na organizaciju Nacionalne filatelističke izložbe Croatica 1918-2008 koja će se održati od 18.-24.11.2008. u Karlovcu.
07.02.2008. Upravni odbor je na svojoj sjednici održanoj 07. veljače 2008. godine donio odluku o sazivanju Redovite godišnje izborne Skupštine. Skupština će se održati 28. veljače 2008. godine u prostorijama Ugostiteljske škole, Radićeva ul. sa početkom u 18,00 sati.
Za predstojeću skupštinu , predlaže se slijedeći dnevni red:
1. Otvaranje Skupštine, pozdravna riječ predsjednika HFD Karlovac i utvrđivanje dnevnog reda
2. Izbor radnih tijela Skupštine:
a) radnog predsjedništva
b) zapisničara
c) dva ovjerovitelja zapisnika
d) verifikacione komisije
e) kandidacione komisije
3. Podnošenje izvještaja Skupštini :
a) izvještaj tajnika o radu Udruge za 2007. godinu
b) izvještaj blagajnika o financijskom poslovanju u 2007. god.
c) izvješće distributera poštanskih maraka
d) izvješće Nadzornog odbora
e) izvješće Suda časti
4. Rasprave o izvješćima
5. Rasprava i usvajanje Plana rada za 2007 godinu
6. Rasprava i usvajanje Financijskog plana za 2007 godinu
7. Prijedlog za dodjelu priznanja HFS-a
8. Davanje razrješnice starom UO, NO i Sudu časti
9. Izbor novog predsjedništva HFD Karlovac
10. Ostalo - razno
Prema članku 19.stavak 1. Skupština Udruge odluke donosi većinom glasova nazočnih članova. Prema istom članku, stavak 2. ako nije nazočna većina članova Skupština se odgađa za pola sata, nakon čega može početi rad i donositi punovažeće odluke ako je Skupštini prisutna barem 1/4 ukupnog broja članova. U protivnom se Skupština ne može održati.
Pozivamo sve članove Udruge da prisustvuju redovitoj godišnjoj izbornoj Skupštini.

 

 

Arhiva vijesti 2007...

Arhiva vijesti 2006...

Arhiva vijesti 2005...

Arhiva vijesti 2004...

 
 
 

 

 
 
 
linkovi:
dudart.com
Riječko filatelističko društvo Rijeka
 
 

Turistička zajednica grada Karlovca

 
Mojklc
Hrvatski radio Karlovac
 
 

 

Objavljeni materijal na ovim stranicama vlasništvo je HFD Karlovac i ne smije se upotrebljavati bez dozvole!

Zadnja promjena:
29.12.2008.