Hrvatsko filatelističko društvo Karlovac

Arhiva vijesti 2007. godine

04.10.2007. Škola mladih filatelista Trakošćan 2007 održati će se i ove godine po drugi puta 13. i 14. listopada. Organizacijski odbor najavljuje vikend bogat događanjima, a sa ciljem da se što više mladih upozna sa filatelijom. Uz predavanja o nastanku i povijesti upotrebe poštanske marke, te filatelističke radionice, najavljuje se i pregršt popratnih događanja: izložbe, vatromet, posjet pavlinskom samostanu u Lepoglavi, i sve to u prekrasnom ugođaju dvorca Trakošćan. Dojmovi sa prošlogodišnjeg druženja su predivni, stoga vjerujemo da će isto tako biti i ove godine uz još brojnije sudjelovanje mladih. Ovu manifestaciju organizira Općina Bednja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatska pošta, Hrvatski filatelistički savez i Varaždinski klub kolekcionara.
10.09.2007. Na Nacionalnoj filatelističkoj izložbi Croatica 1907 - 2007 naš član Zdravko Kovačić osvojio je veliku srebrnu medalju, a Leon Krnić brončanu medalju. Čestitamo našim maldim članovima na još jednom uspjehu.
08.09.2007. U Zagrebu je 08.09.2007. otvorena Nacionalna filatelistička izložba Croatica 1907 - 2007, a u povodu 100. obljetnice prve filatelističke izložbe. Pred više od stotinu nazočnih, uzvanika i prijatelja filatelije u prekrasnom ambijentu Umjetničkog paviljona izložbu je otvorio izaslanik Gradonačelnika Zagreba. Na ovoj izložbi izlažu i Zdravko Kovačić, Leon Krnić i Zdenko Grgeljac iz našeg društva. A već uobičajena delegacija Karlovčana je bila na otvorenju, po brojnosti svakako najzastupljenije društvo. Još nekoliko detalja sa otvorenja izložbe pogledajte ovdje, više o izložbi možete naći na stranici izložbe.
08.09.2007. Hrvatsko filatelističko društvo Slavonski Brod izdalo je katalog "Prigodni poštanski žigovi HFD - Slavonskog Broda u periodu 1941. - 2006." čiji su autori Miroslav Mitrić i Željko Divnić. Kako i sami autori u uvodu ističu, stalna želja za istraživanjem potaknula ih je da sistematiziraju i objave prigodne poštanske žigove koje je izdalo njihovo Društvo. Zanimljivo je da je u Slavonskom Brodu postojalo i posebno društvo sakupljača žigova, ali djelovalo je svega dvije godine. Sakupljanje žigova u zadnje vrijeme dobiva na popularnosti, stoga je i ovaj katalog vrijedan doprinos i neizbježno pomagalo sakupljačima. Zahvaljujem autoru Miroslavu Mitriću na ljubaznom ustupanju primjerka kataloga.
21.06.2007. Povodom 240. obljetnice Gimnazije Karlovac danas će biti u upotrebi prigodni poštanski žig kojim će biti obilježene sve pošiljke predane poštanskom službeniku u glavnoj pošti u Karlovcu. Više o gimnaziji saznajte iz govora ravnatelja Damira Mandića na internet stranici Gimnazije. HFD Karlovac je povodom ove obljetnice pripremio prigodnu omotnicu i prigodni žig koje možete pogledati ovdje.
19.06.2007. Za zadnji dan ove školske godine, a povodom 240. obljetnice Gimnazije Karlovac, HFD Karlovac izdaje prigodnu poštansku omotnicu i prigodni poštanski žig koji će biti u upotrebi 21.06.2007. u pošti 47000 Karlovac. Autor omotnice i žiga je Zdenko Grgeljac. Sva naša izdanja potražite u katalogu.
18.06.2007. Povodom održavanja Europskog kupa u baseballu HFD Karlovac izdaje dotisak na dopisnici. Autor dotiska je Stevo Kovačić, a motiv je znak CEB-a (Europske baseball konfederacije) i marke koju je izdao San Marino gdje je odigrana druga grupa ovog takmičenja. Ovdje pogledajte i ostala naša izdanja. Svi zainteresirani za ovo kao i za druga izdanja javite se e-poštom.
14.06.2007. Još jedan uspjeh našeg člana, na netom završenoj filatelističkoj smotri ALPEADRIA 2007 održanoj na talijanskoj obali u mjesti Caorle, naš član Zdravko Kovačić je u klasi mladeži sa svojim izloškom "Beskonačno carstvo mašte" osvojio Veliku srebrnu medalju. To je do sada najviše odličje koje je taj mladi član HFD Karlovac do sada osvojio. Za nadati se je da će se uskoro još netko osim već dokazanog Leona Krnića pridružiti izlaganju na velikim filatelističkim smotrama jer s time pokazujemo kontinuitet u radu sa članovima.
10.06.2007. Nakon poduže pauze uvjetovane laganom pospanošću svih članova Društva, izašao je novi broj Glasonoše. Zbog već navedenog razloga, preciznije slabije aktivnosti ovog proljeća, urednik Mirko Malović imao je problema sa popunjavanjem ovog broja. Ipak izdvajamo obrazloženje zahtjeva za izdavanje poštanske marke povodom 350. obljetnice djelovanja franjevaca u gradu, te osvrt na godišnju skupštinu Društva. Ovom prilikom ističem da smo se definitnvno probudili i da slijedeći broj Glasonoše samo što nije. Ovaj, kao i ostale brojeve Glasonoše pogledajte ovdje.
09.06.2007. U Karlovcu i Zagrebu se od 13.- 17.06.2007. održava Europski kup u baseballu. Tim povodom izdajemo prigodnu omotnicu i prigodni poštanski žig koji će biti u upotrebi 13.06.2007. na pošti 47000 Karlovac. Autor omotnice i žiga je Miroslav Krnić. Više o ovome, ove godine najvećem sportskom takmičenju u Karlovcu, pročitajte ovdje, a naša ostala izdanja potražite u katalogu.

01.06.2007. U Šibeniku je otvorena 7. Nacionalna filatelistička izložba mladeži. Na otvorenju u Gradskoj knjižnici bio je i Leon Krnić koji izlaže svoj izložak "Automobili". Šibenske filateliste pozdravili su predstavnici Hrvatske pošte, te Grada Šibenika. Izložba ostaje otvorena do 15.06.07. Više o svemu pročitajte ovdje.


24.02.2007. U Domu HFS-a održana je Godišnja Skupština. Ljubaznošću i trudom našeg člana Danka Fajta pogledajte kako je to izgledalo ovdje.
08.02.2007. Održana je redovita godišnja Skupština HFD Karlovac. Više o skupštini i atmosferi pogledajte ovdje

31.01.2007. Upravni odbor je na svojoj sjednici održanoj 25. siječnja 2007. godine donio odluku o sazivanju Redovite godišnje izvještajne Skupštine. Skupština će se održati 08. veljače 2007. godine u prostorijama Ugostiteljske škole, Radićeva ul. sa početkom u 18,00 sati.
Za predstojeću skupštinu , predlaže se slijedeći dnevni red:

1. Otvaranje Skupštine, pozdravna riječ predsjednika HFD Karlovac i utvrđivanje dnevnog reda
2. Izbor radnih tijela Skupštine:
a) radnog predsjedništva
b) zapisničara
c) dva ovjerovitelja zapisnika
3. Podnošenje izvještaja Skupštini :
a) izvještaj tajnika o radu Udruge za 2006. godinu
b) izvještaj blagajnika o financijskom poslovanju u 2006. god.
c) izvješće distributera poštanskih maraka
d) izvješće Nadzornog odbora
e) izvješće Suda časti
4. Pozdravna riječ nazočnih gostiju
5. Rasprave o izvješćima
6. Rasprava i usvajanje Plana rada za 2007. godinu
7. Rasprava i usvajanje Financijskog plana za 2007. godinu
8. Prijedlog za dodjelu priznanja HFS-a
9. Izbor predstavnika HFD Karlovac za Skupštinu HFS-a
10. Ostalo - razno
Prema članku 19.stavak 1. Skupština Udruge odluke donosi većinom glasova nazočnih članova. Prema istom članku, stavak 2. ako nije nazočna većina članova Skupština se odgađa za pola sata, nakon čega može početi rad i donositi punovažeće odluke ako je Skupštini prisutna barem 1/4 ukupnog broja članova. U protivnom se Skupština ne može održati.
Pozivamo sve članove Udruge da prisustvuju redovitoj godišnjoj izbornoj Skupštini.

Arhiva vijesti 2006...

Arhiva vijesti 2005...

Arhiva vijesti 2004...

 
 
 

 

 
 
 
linkovi:
dudart.com
Riječko filatelističko društvo Rijeka
 
 

Turistička zajednica grada Karlovca

 
Mojklc
Hrvatski radio Karlovac
 
 

 

Objavljeni materijal na ovim stranicama vlasništvo je HFD Karlovac i ne smije se upotrebljavati bez dozvole!

Zadnja promjena:
08.02.2008.