Hrvatsko filatelističko društvo Karlovac

Arhiva vijesti 2005. godine

22.12.2005. Uz Božićnu i novogodišnju čestitku predstavljamo i najnoviji broj Glasonoše - list HFD Karlovac. Autori članaka u ovome broju su Mirko Malović, Krešimir Botković, Jovan Topić i Velimir Valjo, a izdvajamo članak o našoj društvenoj izložbi, o izdanjima slovenskih maraka sa autohtonim pasminama pasa, još jedan kritički osvrt na izdavačku politiku Hrvatske pošte, te članak o Karlovačkim biljezima. Prilika je ovo i da čestitamo uredništvu koje potpisuju Mirko Malović i Zdenko Grgeljac na ustrajnosti i entuzijazmu što već tri godine sa puno ljubavi i profesionalizma pripremaju Glasonošu. Glasonoša izlazi kao rukopis, besplatan je i možete ga pročitati ako kliknete ovdje, gdje možete naći i sve ostale brojeve.
09.12.2005. Povodom obilježavanja 120. godina gimnastike u Karlovcu, HFD Karlovac je pripremio prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu u suradnji sa gimnastičkim klubom Sokol Karlovac. Više o ovom klubu pročitajte ovdje. Omotnica će se naći na prigodnom štandu sa suvenirima gimnastičkog kluba prije svečane skupštine u petak 09.12. u Zorin domu, te u subotu i nedjelju 10. i 11.12.2005. u Sportskoj dvorani u Karlovcu gdje se održava završnica Kupa Hrvatske.
16.11.2005. Izložba povodom 87. obljetnice postojanja HFD Karlovac otvorena je u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić". Izlaže 9 članova društva, a imamo priliku vidjeti i izložak "Beskrajno carstvo mašte" Zdravka Kovačića koji je u Slavonskom Brodu nagrađen srebrnim odličjem. Izložba ostaje otvorena do 23.11.2005. Više o izložbi pogledajte ovdje.
09.11.2005. Povodom 87. obljetnice osnutka našeg Društva, u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu održati će se društvena izložba. Otvorenje izložbe biti će u srijedu 16.11.2005. u 17.30 sati, a izložba će biti otvorena do 23.11. Pozivamo sve ljubitelje filatelije da posjete ovu izložbu.
08.10.2005. Predstavljen je novi broj Glasonoše, lista HFD Karlovac. U rujanskom broju Glasonoša donosi vijesti i slike sa društvenih izložbi, in memoriam Slavko Pignar, članak o novim izdanjima, članak o izložbi "Slavonijafila", te možda najzanimljiviji članak urednika Mirka Malovića "Štetno ili špekulativno izdanje?" o najnovijim izdanjima i potezima Hrvatske pošte, i još mnogo toga. Glasonoša je besplatan i vi ga možete pročitati ako kliknete ovdje, gdje možete naći i sve dosadašnje brojeve.
20.09.2005. U suradnji sa Hrvatskom poštom centar pošta Karlovac u šalter sali glavne pošte postavljen je izložak "Kule i utvrde" Miroslava Krnića, a povodom najnovijeg izdanja Hrvatske pošte. Ovime se nastavlja izlaganje članova našeg društva u pošti gdje će izložak vidjeti veliki broj ljudi, a na taj način želimo približiti filateliju našim sugrađanima.
09.09.2005. U Slavonskom Brodu je otvorena nacionalna filatelistička izložba "Slavonijafila 2005." Dvorana je bila premala da primi sve zainteresirane koji su željeli nazočiti svečanom otvorenju. Uz veliki broj uzvanika na otvorenje izložbe došao je veliki broj ljubitelja filatelije iz cijele Hrvatske, pa tako i iz Karlovca. Ovom izložbom Hrvatsko filatelističko društvo Slavonski Brod proslavlja svoju 70. obljetnicu na čemu im od srca čestitamo. Ceremonija otvaranja je bila besprijekorno organizirana i posebno ističemo da je organizator uspio privući jake snage Hrvatske pošte koja je i suorganizator i koja je promovirala novu marku povodom Dana marke, ali i organizirala prigodni štand za prodaju filatelističkog materijala, te tiskanje personaliziranih samoljepljivih maraka. Vrlo kvalitetnih 90 izložaka, među kojima je i izložak Zdravka Kovačića, predstavlja filateliju u punome svjetlu. Vjerujemo da će izložba i idućih dana biti posjećena, a ljubaznim domaćinima se zahvaljujemo na gostoprimstvu i želimo im još puno uspjeha u budućem radu.
Filatelističko društvo iz Slavonskog Broda je povodom izložbe i 70. obljetnice društva izdalo prigodnu omotnicu i prigodni poštanski žig.
05.09.2005. Nacionalna izložba "Slavonijafila" održati će se u Slavonskom Brodu od 09.-18. rujna 2005. u dvorani društva Naša djeca, Mesićeva 1. Organizator izložbe je FD Slavonski Brod, a pokrovitelj je Hrvatski filatelistički savez. Iz Karlovca izlaže Zdravko Kovačić u kategoriji mladeži svoj izložak "Beskrajno carstvo mašte" na 24 izložbena lista. Svečano otvorenje izložbe biti će 09.09.2005. u 18 sati.
02.08.2005. U četvrtak 04.08.2005. u 10.30 sati u Knjižnici i čitaonici za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac, biti će predstavljena prigodna omotnica i prigodni poštanski žig povodom 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja". Autor omotnice i žiga je Stevo Kovačić. U katalogu pogledajte i ostala naša izdanja.
30.07.2005. Povodom obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, HFD Karlovac je pripremilo prigodnu poštansku omotnicu i prigodni poštanski žig koji će biti u upotrebi 04.08. 2005. na pošti 47000 Karlovac. Sve pošiljke predane poštanskom službeniku toga dana biti će obilježene ovim prigodnim žigom. Istoga dana u 10.30 sati u Knjižnici i čitaonici za mlade u Banjavčićevoj ulici biti će održana promocija omotnice i žiga, a do tada možete razgledati i našu izložbu.

25.07.2005. U Knjižnici i čitaonici za mlade, Banjavčićeva 8, svakodnevno od 11 sati održava se filatelistička radionica za sve koji žele naučiti više o filateliji. Kako sakupljati marke, čime se filatelisti bave, kako se radi filatelistički izložak samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovor. Pozvani ste i ako ste već sakupljali marke, ili ako ste došli u posjed filatelističke zbirke.
Na istome mjestu održava se i izložba članova karlovačkog filatelističkog društva. Radionica će se održavati od 25. - 29.07.2005. dok će izložba biti otvorena do 04.08.2005. od 9-15 sati.

20.07.2005. Prigodna poštanska omotnica i prigodni poštanski žig posvećen 90. obljetnici rođenja Alfreda Krupe - akademskog slikara biti će predstavljeni u petak 22.07.2005. u Knjižnici i čitaonici za mlade u Banjavčićevoj ulici u 17.30 sati. Autor omotnice i žiga je Zdenko Grgeljac. Tim povodom će biti otvorena i društvena izložba koju možete razgledati svakodnevno od 9 do 15 sati.
19.07.2005. U petak 22.07.2005. godine u Knjižnici i čitaonici za mlade, Banjavčićeva ulica 8 u Karlovcu otvara se društvena izložba povodom predstavljanja prigodne poštanske omotnice i prigodnog poštanskog žiga "Alfred krupa - 90. obljetnica rođenja". Otvorenje izložbe biti će u 17.30 sati. Izložba ostaje otvorena do 05.08.2005. godine. Za vrijeme trajanja izložbe u istom prostoru biti će organizirana i filatelistička radionica na kojoj će se moći naučiti više o filateliji i pripremanju filatelističkih izložaka.
13.07.2005. Preminuo je Slavko Pignar, doajen Karlovačke i Hrvatske filatelije, dugogodišnji aktivni izlagač, autor bezbroj članaka, dobitnik Velikog zlatnog znaka za životno djelo u filateliji.
27.06.2005. Veslački klub Korana - Karlovac obilježava 70. obljetnicu osnutka. Proslavi se pridružuje i HFD Karlovac izdavanjem prigodne poštanske omotnice i prigodnog poštanskog žiga koji će biti u upotrebi 2.7.2005. u pošti 47000 Karlovac. Omotnica je realizirana u suradnji sa Veslačkim klubom, dok je autor žiga Miroslav Krnić. Omotnice će se moći nabaviti i na prodajnim štandovima Veslačkog kluba koji će biti postavljeni 01.07.2005 ispred Zorin Doma gdje će se održati svečana skupština, te 02.07.2005. na popularnoj Kvaki gdje će se održati regata. Više o veslačkom klubu i programu proslave pročitajte ovdje, a naša ostala izdanja pogledajte u katalogu.

10.06.2005. g. Slavko Pignar pripremio je izložak "Papa Ivan Pavao II" koji će biti izložen ovog vikenda u auli crkve Sv. Antuna na Orlovcu.
U auli glavne pošte u Karlovcu Roberto Miklić izlaže svoj izložak "Sport na markama Republike Hrvatske" povodom najnovijeg izdanja Hrvatske pošte posvećenog Krešimiru Ćosiću.


23.05.2005. Na nedavno održanoj filatelističkoj izložbi FIMERA 2005 i FIRAMLA 05 u Trbovlju u susjednoj Sloveniji, veliki uspjeh polučili su naši članovi Zdenko Grgeljac i Zdravko Kovačić. Zdenko Grgeljac je sa svojim izloškom "Katalog izdavačke djelatnosti HFD Karlovac" u razredu filatelističke literature osvojio srebrnu medalju, dok je Zdravko Kovačić, po prvi puta nastupajući van Hrvatske, sa izloškom "Beskrajno carstvo mašte" osvojio posrebrenu medalju. Uspjeh je tim veći što je njegov izložak bio jedini izvan Slovenije od 33 izloženih u kategoriji mladeži. Na slikama Zdravko Kovačić i ugledni slovenski filatelistički znalac Bojan Bračić, te sa svečanog uručenja diploma u nazočnosti gospode Roberta Jordana predsjednika FD Trbovlje, komesara izložbe Bojana Bračića, suca Branka Morenčića, te sudskog pripravnika Staše Bračić. (sk)
12.05.2005. U suradnji sa Hrvatskom poštom centar pošta Karlovac u šalter sali glavne pošte postavljen je izložak Hrvatski arak povodom izdavanja marke 10. obljetnica Bljeska i Oluje. I na ovaj način nastojimo popularizirati filateliju. Pozivamo vas da pogledate ovaj izložak, a ako ga propustite dočekati će vas neki drugi jer će se izlošci redovito mijenjati. Zahvaljujemo direktoru pošte gosp. Miji Ljubenku na susretljivosti.
05.05.2005. Predstavljen je novi broj Glasonoše koji su i ovaj puta pripremili Mirko Malović i Zdenko Grgeljac. Iz sadržaja izdvajamo članke o izložbi u Gradskom muzeju, Godišnjoj skupštini Društva, novim izdanjima, in memoriam Ivan Ivanković i članak o motivima na dopisnicama čiji je autor Krešimir Botković. Glasonoša je list HFD Karlovac koji je besplatan. Glasonošu možete pregledati i pročitati ovdje.

02.05.2005. U knjižnici za mlade u Banjavčićevoj ulici otvorena je izložba "Filatelija kao hobi". Izložba je realizirana u suradnji sa Knjižnicom i čitaonicom za mlade a izlažu Leon Krnić, Miroslav Krnić, Roberto Miklić i Davorko Vrus. Izložba će biti otvorena do 17.05.2005.

10.04.2005. Zdenko Grgeljac član našeg Društva dobitnik je Zlatnog znaka koji mu je Skupština Hrvatskog Filatelističkog Saveza dodijelila na svojoj danas održanoj sjednici. Zlatni znak Zdenko Grgeljac dobio je za dugogodišnji rad u filateliji, izradu mnogobrojnih prigodnih omotnica i prigodnih poštanskih žigova, izdavanje publikacija, izlaganje, objavljivanje članaka, obnašanje raznih dužnosti u Društvu. Iz našeg Društva još je Pohvalnicu HFS-a dobio Miroslav Krnić za svoj rad u društvu tijekom prošle godine.
Izvršeno je i bodovanje članica HFS-a za prošlu 2004. godinu, te je naše društvo zauzelo 7. mjesto između 40 filatelističkih društava i klubova u Hrvatskoj.

02.04.2005. U auli Gradske vijećnice u Duga Resi otvorena je izložba i predstavljena je prigodna omotnica izdana povodom 100. obljetnice rođenja Franciske Petelinšek izvorne kiparice iz Duga Rese. Prisutne goste i filateliste pozdravio je predsjednik Društva Miroslav Krnić, te je zahvalio gradu Duga Resi koji je omogućio održavanje izložbe. Osam članova Društva izložilo je svoje marke kako bi filateliju približili stanovnicima Duga Rese u kojoj je prije više od dvadeset godina djelovalo filatelističko društvo koje je kasnije pridruženo karlovačkom Društvu. Više o izložbi pročitajte i pogledajte ovdje, a više o Franciski Petelinšek pročitajte klikom na omotnicu dolje. Izložba će se moći razgledati i u ponedjeljak 04.04.2005. od 10-15 sati, pozivamo vas da je pogledate.
01.04.2005. Društvena izložba povodom predstavljanja prigodne omotnice i prigodnog poštanskog žiga održati će se u subotu 02.04.2005. u auli Gradske vijećnice u Duga Resi. Otvorenje izložbe biti će u 10 sati. Žig će biti u upotrebi na pošti 47250 Duga Resa. Izložbu možete razgledati i u ponedjeljak 04.04.2005. od 10 do 15 sati.
24.03.2005. Franciska Petelinšek, izvorna kiparica, rođena je 02.04.1905. Povodom 100 obljetnice njenog rođenja HFD Karlovac izdaje prigodnu omotnicu i prigodi poštanski žig. Predstavljanje omotnice i žiga održati će se u subotu, 02.04.2005. u 10 sati u auli Gradske vijećnice Duga Resa, gdje će biti postavljena i društvena izložba. Više o novoj omotnici i Franciski Petelinšek pročitajte ovdje. Pozivamo vas da posjetite izložbu.

24.02.2005. Hrvatsko filatelističko društvo Karlovac održalo je svoju redovitu godišnju Skupštinu. U nazočnosti 23 člana Skupštinu je pozdravnim riječima otvorio predsjednik društva Miroslav Krnić. Nakon izbora radnih tijela Skupštine pročitana su izvješća tajnika, blagajnika, distributera maraka, Suda časti i Nadzornog odbora. U raspravi su prevladavali pozitivni tonovi. Svi su se složili sa činjenicom da je tijekom prošle godine puno napravljeno, sređeni su neki dugogodišnji zaostaci, a vrlo je bogata bila izdavačka djelatnosti (izdano je 7 prigodnih omotnica, 4 broja Glasonoše, Internet stranica) i ne zaboravimo nakon dužeg niza godina lani su priređene i dvije društvene izložbe. Naravno da su istaknuti i neki prijedlozi koji se najviše odnose na popularizaciju filatelije osobito među mladima.
Za ovu godinu društvo planira izdavanje 5 prigodnih omotnica i prigodnih poštanskih žigova kojima se obilježavaju značajne obljetnice i događaji u gradu i Županiji, izdavanje 4 broja Glasonoše, lista HFD Karlovac koji prati događaje u društvu i filateliji, organiziranje 3 društvene izložbe, te sudjelovanje na nacionalnim izložbama.
Skupština je jednoglasno usvojila plan rada i financijski plan za slijedeću godinu. Također su usvojene i izmjene i dopune Statuta društva. Na kraju su najaktivnijim članovima podjeljena priznanja. Priznanja su zavrijedili Zdenko Grgeljac, Slavko Pignar, Ivan Ivanković, Mirko Malović, Roberto Miklić, Stevo Kovačić, Davorin Derda i Miroslav Krnić, dok su zahvale upućene Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić, Gradskom muzeju Karlovac i Udruzi političkih zatvorenika. Najmlađim članovima društva uručeni su prigodni pokloni - albumi za marke. (mk)

12.02.2005. Upravni odbor je na svojoj sjednici održanoj 03. veljače 2005. godine donio odluku o sazivanju Redovite godišnje izvještajne Skupštine. Skupština će se održati 24.veljače 2005. godine u prostorijama Ugostiteljske škole, Radićeva ul. sa početkom u 17,00 sati.
Za predstojeću skupštinu , predlaže se slijedeći dnevni red:
1. Otvaranje Skupštine, pozdravna riječ predsjednika HFD Karlovac
2. Izbor radnih tijela skupštine:
a) radnog predsjedništva
b) zapisničara
c) dva ovjerovitelja zapisnika

3. Podnošenje izvještaja Skupštini :
a) izvještaj tajnika o radu Udruge za 2004. godinu
b) izvještaj blagajnika o financijskom poslovanju u 2004 god.
c) izvješće distributera poštanskih maraka
d) izvješće Nadzornog odbora
e) izvješće Suda časti

4. Pozdravna riječ nazočnih gostiju
5. Rasprave o izvješćima
6. Rasprava i usvajanje Plana rada za 2005 godinu
7. Rasprava i usvajanje Financijskog plana za 2005 godinu
8. Prijedlog i rasprava o izmjeni Statuta HFD Karlovac
9. Prijedlog dodjele i podjela priznaja HFD Karlovac
10. Prijedlog za dodjelu priznanja HFS-a
11. Izbor predstavnika HFD Karlovac za Skupštinu HFS-a
12. Ostalo –razno

Prema članku 19.stavak 1. Skupština Udruge odluke donosi većinom glasova nazočnih članova. Prema istom članku, stavak 2. ako nije nazočna većina članova Skupština se odgađa za pola sata, nakon čega može početi rad i donositi punovažeće odluke ako je Skupštini prisutna barem 1/4 ukupnog broja članova. U protivnom se Skupština ne može održati.

Pozivamo sve članove Udruge da prisustvuju redovitoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini.

Arhiva vijesti...

 
 
 

 

 
 
 
 
linkovi:
dudart.com
Filatelija - aukcije.biz
 

Turistička zajednica grada Karlovca

Karlovac online
Mojklc
Hrvatski radio Karlovac
 
 

 

Objavljeni materijal na ovim stranicama vlasništvo je HFD Karlovac i ne smije se upotrebljavati bez dozvole!