16.11.2013. Povodom 95. obljetnice kontinuiranog rada HFD Karlovac je pripremilo prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu. Žig je u upotrebi danas 16.11.2013. na pošti 47000 Karlovac, dok se omotnica može nabaviti u Društvu ili preko e-mail kontakta.
Autor žiga i omotnice je Miroslav Krnić. Predstavljanje omotnice i žiga održati će se danas u 11 sati u Knjižnici i čitaonici za mlade, Banjavčićeva 8 gdje će biti otvorena izložba članova Društva i njihovih gostiju.
Ostala naša izdanja pogledajte u katalogu.
15.11.2013. Filatelistička izložba članova HFD Karlovac i gostiju otvara se sutra u subotu 16.11. 2013. u 11 sati u Knjižnici i čitaonici za mlade, Banjavčićeva 8 u Karlovcu. Ovom izložbom obilježava se 95 godina osnutka i kontinuiranog rada HFD Karlovac. Istim povodom HFD Karlovac izdaje prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu koji će biti promovirani na izložbi. Izložba će biti otvorena do 19.11.2013, a razgledati se može svaki dan od 9-21 sat.
14.11.2013. U novom broju Glasonoše pročitajte o 95. obljetnici HFD Karlovac, o promociji poštanske marke Braća Seljan. Osvrte na izložbe u Kranju i Sajam udruga u Karlovcu te još mnogo toga. Sve Glasonoše potražite ovdje.
13.11.2013. HFD Karlovac obilježava 95 obljetnicu utemeljenja. Tim povodom će 16.11.2013. na pošti 47000 Karlovac biti dostupan prigodni poštanski žig posvećen ovoj obljetnici. Promocija žiga i prigodne poštanske omotniceodržati će su u subotu 16.11.2013. u 11 sati u Knjižnici i čitaonici za mlade gdje će biti postavljena i izložba članova Društva i gostiju.
17.10.2013. "Hrvatska pošta" objavila je 15. listopada poštansku marku s likovima braće Seljan, u povodu obilježavanja stote obljetnice smrti Mirka Seljana. Na promociji poštanske marke govorili su glavni inicijator ovog projekta predsjednik Centra za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu "Braća Seljan" i predsjednik Planinarskog saveza grada Karlovca Mladen Kuka, predsjednik Hrvatskog filatelističkog društva "Karlovac" Miroslav Krnić, predstavnica "Hrvatske pošte" Katarina Belavić i zamjenik karlovačkog gradonačelnika Dubravko Delić.
16.10.2013. U prekrasnoj dvorani provincijske kuće Hrvatske salezijanske provincije u Zagrebu, jedan od istaknutih hrvatskih filatelista - izlagača gosp. Berislav Turudija pripremio je filatelističko - memorabilijsku izložbu "100 godina salezijanske prisutnosti u Hrvatskoj" 1913-2013. Na 26 vitrina autor je prikazao povijest salezijanaca koju smo sa velikim zanimanjem pregledali list po list. Povod samoj izložbi je bila promocija marke 100. obljetnica salezijanaca u Hrvatskoj koju su nadasve ljubazni djelatnici HP Stela Prislan Fujs i Dubravko Družić predstavili mnogobrojnim uzvanicima koji su svojim prisustvom uveličali otvorenje izložbe i promociju same marke. Treba spomenuti da je puno filatelista pohodilo otvorenje izložbe i tako na neki način odalo čast Beri na njegovom neumornom filatelističkom radu.

15.10.2013. Povodom izdavanja prigodne poštanske marke Braća Seljan HFD Karlovac je pripremilo prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu. Žig je u upotrebi danas 15.10.2013. na pošti 47000 Karlovac, dok se omotnica može nabaviti u Društvu ili preko e-mail kontakta.
Autor žiga i omotnice je Miroslav Krnić. Predstavljanje marke održati će se večeras u 18 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.
Ostala naša izdanja pogledajte u katalogu.

14.10.2013. Hrvatska pošta 15.10.2013. izdaje prigodnu poštansku marku s temom braće Seljan, a povodom 100. obljetnice smrti Mirka Seljana i 100. obljetnice otkrića arheološkog nalazišta Gran Pajaten u Južnoj Americi. Tim povodom HFD Karlovac izdaje prigodnu poštansku omotnicu i žig koji će biti dostupan u pošti 47000 Karlovac u utorka 15.10..2013. Promocija poštanske marke i našeg izdanja održati će se u Ilirkoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u 18 sati.
10.10.2013. Već tradicionalno, izlagači iz Hrvatske sudjeluju na jednovitrinskoj izložbi u Sloveniji koja se po šesti put organizira u Kranju. Ove godine na osnovu potpisane suradnje filatelističkih Saveza Slovenije i Hrvatske imali smo pravo na sudjelovanje na 15 vitrina i suca, Mateja Glavića koji je ujedno bio i komesar izložbe ispred HFS-a. U 6 izložbenih razreda prijavilo se više od 60 izlagača iz Slovenije, Mađarske, Italije, Srbije, Makedonije i BiH koji su pokazali svoje najbolje jednovitrinske izloške.
Među inima svoje mjesto su našla i dva izloška iz HFD Karlovac. Stevo Kovačić sa Šahom kroz povijest je dobio brončanu medalju, a Zdravko Kovačić sa Igrom zvanom bejzbol osvojio je zlatnu medalju u rangu mladeži te prigodni poklon. Po riječima Mateja Glavića, izložba je organizirana na visokom nivou te organizator ali i naši izlagači zaslužuju sve pohvale.
10.09.2013. Novosti iz Hrvatske pošte. HP-Hrvatska pošta d.d. izdat će 26. rujna 2013. prethodno odgođenu seriju prigodnih poštanskih maraka „Svjetionici“.
U listopadu, osim izdanja „100. obljetnica salezijanaca u Hrvatskoj“ koje izlazi prema Programu, izlaze i dva dodatna izdanja: 11. listopada 2013. prigodni poštanski blok „440. obljetnica Seljačke bune“ te 15. listopada 2013. prigodna poštanska marka „Braća Seljan“.
27.08.2013. U novom broju Glasonoše pročitajte:
Promocija poštanske marke Tounjski most; Filatelistička izložba u Generalskom Stolu; III filatelistički seminar “Vratišinec 2013”; Hrvatska u Europskoj Uniji – susret prijatelja; Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji i Sudjelovanje na izložbi Olimpijske igre i sport“. Sve Glasonoše potražite ovdje.

26.08.2013. Povod održavanja ove međunarodne izložbe pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića u Klovićevim dvorima u Zagrebu od 26.-29.06.2013. je ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU. Uz sudjelovanje eminentnih hrvatskih filatelista i prijatelja iz Slovenije, Austrije, Češke, Mađarske, Portugala i Slovačke, organizatori su pripremili izložbu koja se je mogla danima pohoditi a da se ne kaže da je već sve viđeno jer je bilo toliko bogatog filatelističkog materijala koji je laicima, a pogotovo već provjerenim znalcima oduzimao dah.
Više u slijedećem Glasonoši.

12.08.2013. Na ljubazan poziv agilnog predsjednika Udruge za kulturu, obrazovanje, duhovnost i domoljublje Kovan iz Generalskog Stola, gosp. Ante Joze Ramića, članovi HFD Karlovac uz svesrdnu pomoć samih domaćina, članova DVD Generalski Stol obitelji Capan koji su transportirali vitrine, dana 8.svibnja 2013 god postavili su manju pokaznu filatelističku izlobu na 8 vitrina. Izložba je uz stručnu pomoć predsjednika Društva Miroslava Krnića, tajnika Steve Kovačića i člana Ivana Horvata postavljena u Knjižnici i čitaonici Udruge Kovan. Više...

29.04.2013. U Tounju je promovirana poštanska marka iz serije mostovi i vijadukti sa motivom starog mosta. U predivnom ambijentu podno mosta marku je predstavila gđa Stela Prislan-Fuis ispred Hrvatske pošte. Načelnik općine Tounj Ivica Sopek podsjetio je prisutne o izgradnji i značaju mosta, te njegovoj obnovi. Predsjednik HFD Karlovac Miroslav Krnić predstavio je prigodna izdanja našeg društva. Uz brojne Tounjce ovoj proslavi pridružila se i delegacija karlovačkih filatelista.

29.04.2013. Povodom puštanja u promet poštanske marke HP sa motivom starog mosta u Tounju HFD Karlovac izdaje prigodnu poštansku omotnicu, maksimum kartu i prigodni poštanski žig. Žig će biti u upotrebi danas u pošti 47264 Tounj od 7-10 sati. Autor omotnice i žiga je Zdenko Grgeljac, a autor maksimum karte je MIroslav Krnić. Ova i druga naša izdanja možete nabaviti na našim redovnim društvenim sastancima ili putem e-maila. Ostala naša izdanja pogledajte u katalogu.

26.04.2013. Hrvatska pošta 29.04.2013. izdaje prigodni poštanski blok s temom mostovi i vijadukti. Na bloku se nalaze dvije marke, a motivi su željeznički most u Zagrebu i stari most u Tounju. Tim povodom HFD Karlovac izdaje prigodnu poštansku omotnicu, maksimum kartu i žig koji će biti dostupan u pošti 47264 Tounj u ponedjeljak 29.04.2013. Radno vrijeme poštanskog ureda u Tounju je od 7-10 sati.
26.04.2013. Novi broj Glasonoše donosi osvrt na proteklih 10 godina od kako Glasonoša izlazi u svom tiskanom i elektronskom obliku, te najavu novih izdanja posvećenih Tounjskom mostu, zatim rang listu najljepših maksimum karata u 2012. godini gdje je po izboru Povjerenstva HFS-a maksimum karta Dragojle Jarnević izabrana najljepšom. Naravno ima tu još ponešto. Sve Glasonoše potražite ovdje.

24.04.2013. Hrvatska pošta izdaje marku s motivom mosta u Tounju. Blok iz serije Mostovi i vijadukti sadrži dvije marke: željeznički most preko Save u Zagrebu i Tounjski dvokatni most iz 1775. godine. Tim povodom HFD Karlovac je pripremio prigodni poštanski žig i prigodnu poštansku omotnicu koji će biti u upotrebi u pošti Tounj 29.04.2013. Istog dana će se u 11 sati u Osnovnoj školi Lucija Capan u Tounju otvoriti izložba članova HFD Karlovac. U 12 sati održati će se promocija marke, žiga i omotnice na samom mostu uz prigodni kulturno umjetnički program KUD-a Tounj.

15.04.2013. U ozračju izbora za europarlamentarce, sasvim nezamjetno od elektronskih medija održano je Vijeće HFS-a sa zadatkom da se članice Saveza informiraju o realiziranim obećanjima koja su dana na zadnjoj izbornoj Skupštini kada je novoizabrano rukovodstvo preuzelo rad istog. Nakon utvrđivanja kvoruma, a bilo ga je - šta je je, krenulo se sa klasičnim primjedbama na Dnevni red, na mikroklimu u prostoriji, tko slabije čuje...da bi negdje oko podne već počeli sa uhodanim redosljedom izvještavanja. Prvo predsjednik HFS-a gosp Vilfan, pa tajnik gosp Bilandžić, pa predsjednik NO gosp Jurković, predsjednik Časnog suda gosp Černigoj, zbor ovog-zbor onog i tako svi oni koji su imali nešto to poslijepodne službeno za reći. U vrlo iscrpnom izvještaju gosp Vilfan je ponovio glavne aspekte uspjeha ovog Upravnog odbora, ali se mora reći da se i kritički osvrnuo na zacrtane a nerealizirane projekte. Doduše, mora se reći da je bio često izbacivan iz kolosjeka od strane gosp Jurkovića koji nikako da shvati da ga dobronamjerni drukeri koji ostaju u debeloj hladovini, ovim ne prvi put dovode u zavadu sa svakim UO zadnjih par sezona. Izvještaj predsjednika je bio jedini izvještaj koji je pravovremeno objavljen na internet stranicama HFS-a te su istog delegati mogli pravovremeno proučiti. Izvještaj Zbora sudaca je po običaju skrpan dan ranije jer se predsjednici nisu mogli dogovoriti oko nadležnosti tako da se u godišnjem izvještaju za 2012. godinu navodi samo period od 3-12 mjeseca iste. Srećom Časni sud nema nikakve pritužbe članica dok Nadzorni odbor ima ozbiljne zamjerke na rad UO, predsjednika, tajnika, rizničara, knjigovodstvenog servisa, novokooptiranih članova...Sve skupa kako kaže jedan lik iz popularne serije: Sve to triba polit petrojem i užgat!
Ajmo biti malo realni i reći slijedeće. Novi UO je uletio u enormno Bandićevo poskupljenje najma, kriza ne dopušta potencijalnim sponzorima velike donacije, ostali su bez najmoprimaca a uz sve te nedaće uspijeli su organizirati dvije nacionalne izložbe, licencirati suce, donekle redovito podmiriti obveze, potpisati Ugovor sa HP, izraditi prvi službeni esej, redovito izdati Hrvatsku filateliju i mastodonte od Glasnika saveza (srećom po članove samo u elektronskom obliku) i još neke projekte koje nisam zapisivao u tekicu jer sam pogledom tražio delicije tradicionalnog domjenka ali se sve po završetku Vijeća svelo na ugodno druženje uz kavu i upareni sendvić iz bunkera mog auta.
Kao članovi HFD Karlovca trebamo biti ponosni što smo u vrednovanju rada članica Saveza za 2012. godinu zauzeli visoko 14. mjesto od 15 prijavljenih društava te nam je to podstrek jer niže ne možemo pasti i pod hitno se moramo probuditi iz letargije u koju smo kao Društvo upali. Jedina svijetla točka prošlogodišnjeg rada je MC Dragojla Jarnević autora M. Krnića i autora žiga Z.Grgeljca koja je proglašena najljepšom u 2012. god u izboru Povjerenstva pod predsjedanjem gosp. I.Draškovića. U ozračju nedavnih događaja, i predsjednik HFS-a gosp Mladen Vilfan je na iznenađenje većeg dijela prisutnih filatelista, službeno najavio svoju ostavku do slijedeće Skupštine 2014. godine te time podignuo zastavicu da Game of Thrones započinju!

Iz Zagreba za karlovačke filateliste Ivan Horvat i autor gore napisanog Stevo Kovačić.

23.02.2013. U prostorima Ugostiteljske škole održana je redovita godišnja Skupština HFD Karlovac. Skupštini je nazočilo 18 članova od njih 30 te 2 gosta što pokazuje interes članova za rad Društva. Podnešeni su svi izvještaji prema dnevnom redu te članovi nisu imali primjedbe na iste. Istaknuto je da većina članova uredno podmiruje svoje obveze naspram društva. U planu rada za ovu godinu dane su osnovne smjernice koje će članovi svojim angažmanom pokušati sprovesti a to su organizacija društvene izložbe povodom godišnjice društva, obilježavanje prigodnih obljetnica vezano za Karlovac prigodnim izdanjima te nabava filatelističkih kataloga koja nedostaju društvu. U planu je i promocija poštanske marke iz serije Mostovi u Tounju sa nadležnim institucijama. U Društvo se je na samoj Skupštini upisao novi član, gosp Berislav Ferić iz Karlovca, kojem želimo dobrodošlicu u naše filatelističko okruženje. Skupština je završila ugodnim druženjem i prigodnim domjenkom kao što je već naša navada.
06.02.2013. Novi broj Glasonoše donosi članke o filatelističkim događajima iz proteklih mjeseci, izvještaj o radu Durštva, te još mnogo toga. Pročitajte Glasonošu u PDF formatu. Sve brojeve Glasonoše možete pronaći ovdje.

06.02.2013. Temeljem članka 17.stavak 2. Statuta Hrvatskog filatelističkog društva Karlovac, Upravni odbor je na svojoj sjednici održanoj 20.prosinca 2012. godine donio odluku o sazivanju

Redovite godišnje izvještajne Skupštine

Skupština će se održati 21.veljače 2013. godine u prostorijama Ugostiteljske škole, Radićeva ul.
sa početkom u 18,00 sati
Za predstojeću skupštinu , predlaže se slijedeći

DNEVNI RED

1. Otvaranje Skupštine, pozdravna riječ predsjednika HFD Karlovac i utvrđivanje dnevnog reda
2. Izbor radnih tijela Skupštine:
a) radnog predsjedništva
b) zapisničara
c) dva ovjerovitelja zapisnika
3. Podnošenje izvještaja Skupštini :
a) izvještaj tajnika o radu Društva u 2012. godini
b) izvještaj blagajnika o financijskom poslovanju u 2012. godini
c) izvješće distributera poštanskih maraka
d) izvješće Nadzornog odbora
e) izvješće Suda časti
4. Rasprave o izvješćima
5. Rasprava i usvajanje Plana rada za 2013 godinu
6. Rasprava i usvajanje Financijskog plana za 2013 godinu
7. Prijedlog za dodjelu priznanja HFS-a i HFD Karlovac
8. Određivanje predstavnika za rad Vijeća HFS-a
9. Ostalo - razno

Prema članku 19.stavak Statuta, Skupština Udruge odluke donosi većinom glasova nazočnih članova. Prema istom članku, stavak 3.ako nije nazočna većina članova Skupština se odgađa za pola sata , nakon čega može početi rad i donositi punovažeće odluke ako je Skupštini prisutna barem ? ukupnog broja članova. U protivnom se Skupština ne može održati.
Molimo članove da svojim prisustovanjem i aktivnim sudjelovanjem na Skupštini pokažu da im je stalo za rad Društva.

Arhiva vijesti 2012...

Arhiva vijesti 2011...

Arhiva vijesti 2010...

Arhiva vijesti 2009...

Arhiva vijesti 2008...

Arhiva vijesti 2007...

Arhiva vijesti 2006...

Arhiva vijesti 2005...

Arhiva vijesti 2004...

 
 
 

 

 
 
linkovi:
 
e-boom.hr - aukcije
 
Riječko filatelističko društvo Rijeka
 
 

Turistička zajednica grada Karlovca

 
 
Hrvatski radio Karlovac
 
Ivan Jurković
 

 

 

Objavljeni materijal na ovim stranicama vlasništvo je HFD Karlovac i ne smije se upotrebljavati bez dozvole!

Zadnja promjena:
16.11.2013.