Još jedna uspješna radionica je iza nas. Obitelj Kovačić održala je 13. i 16. lipnja 2023. godine u Osnovnoj školi Generalski Stol i pripadajućim PŠ Lešće i Bukovlje filatelističke radionice na temu leptira i Republike Hrvatske. Na radionici su vrlo poduzetno i sa velikim žarom radili svi učenici nižih razreda pod paskom njihovih učiteljica Ivanke Škrtić, Valentine Halar, Ivančice Mlinac i Danice Frketić iz OŠ Generalski Stol, Snježane Trgovčić i Vesne Đoković iz PŠ Bukovlje te Irene Babić iz PŠ Lešće.
Polaznici radionice imali su zadatak na slijepu kartu Republike Hrvatske ispravno smjestiti poštanske marke sa geografskim obilježjima koje nam je kao i uvijek do sada donirala Hrvatska pošta na čemu se zahvaljujemo Editi Gregurić-Cvenić. Bilo je vidljivo da su učenici unaprijed kvalitetno pripremljeni budući se radi o školskom gradivu ali prezentiranom na njima drugačiji način. Sav donirani materijal uz prigodne čestitke Marko Markica polaznici radionice su sa neskrivenim zadovoljstvom međusobno podijelili. Ugođaj sa radionica je objavljen i na facebook stranici škole zahvaljujući knjižničarki Ivani Mateša. Niži uzrasti su imali za temu leptire koje su izrezivali iz ponuđenih kartonskih predložaka te su ih ukrašavali po svom nahođenju sa obiljem poštanskih maraka. Tražio se leptir viška jer se u veseloj i ugodnoj atmosferi sve brzo napravi.
Zahvaljujemo se svim učiteljicama a napose ravnateljici škole Dijani Zadrović što su prihvatili našu zamolbu da im putem radionice prezentiramo filateliju i njen edukativni karakter. Nadamo se da se uskoro vidimo sa novim projektima koji će filateliju kroz neobavezno druženje približiti najmlađima.
U nastavku dio ugođaja sa radionica!

Marija Kovačić