U organizaciji članova HFD-a "Karlovac" Steve i Marije Kovačic te Marija i Helge Mandl,  održana je sredinom ožujka 2016. u Osnovnoj školi "Josipdol" i njezinim područnim školama Skradnik i Vojnovac filatelistička radionica pod nazivom "Uskrsno jaje". Na radionici je sudjelovalo šezdesetak djece od prvog do četvrtog razreda koja su na jaja od stiropora lijepila poništene hrvatske marke koje su nam darovali članovi društva, Hrvatski crveni križ te brat Stjepan Dilber iz Hrvatske provincije Družbe Isusove.

Hrvatska pošta aktivno se uključila u ovaj projekt doniravši poštanske marke i razglednice koje su svi polaznici radionice upotrijebili za glasanje za najljepšu hrvatsku marku u 2015. godini. Isto tako, školama su podijeljeni albumi Hrvatske pošte "Sigurnost u prometu". Svakako treba istaknuti oduševljenje djece na radionicama jer su u potpuno opuštenoj atmosferi  iskazali svoje umjetničko nadahnuće izrađujući uskrsna jaja koja su ponijela kući .
Zahvaljujemo se djelatnicima Vesni Domitrović, Višnji Juričić, Zvonimiru Turkalj,Tanji Županić- Brozović, Verici Mamić, Sanji Salopek Porubić, Aniti Peter kao i ravnateljici škole gospođi Anđelini Božičević što su prihvatili našu zamolbu da im putem radionice prezentiramo filateliju i njenu ljepotu. Nadamo se da se uskoro vidimo sa novim projektom koji će filateliju ponovno kroz neobavezno druženje približiti najmlađima.